Trainen met een Schouderblessure: Een Basis Richting Optimaal Herstel

trainen met een schouderblessure

Heb jij last van acute schouderklachten en vraag je je af of oefenen met schouder impingement je klachten kan verlichten?

Je bent niet alleen, het zijn namelijk bekende klachten bij sporters.

Of je nu spieren wilt opbouwen of wat lichaamsvet wilt versnipperen, schouderproblemen kunnen een beperkende factor zijn bij het bereiken van je fitnessdoelen.

Deze pijnlijke aandoening ontstaat wanneer de rotator cuff spieren en pezen van de schouder bekneld raken tussen de kop van de humerus en het benige dak van de schouder. Deze structuur, bekend als het acromion, kan tegen de scheur in de rotator cuff schuren, waardoor ontsteking, pijn en bewegingsbeperking ontstaan.

Met een schouderblessure kan het uitvoeren van eenvoudige dagelijkse activiteiten, zoals bovenhandse bewegingen om iets uit een kast te pakken of je haar te kammen, behoorlijk pijnlijk zijn, het is een complex gewricht.

Gelukkig hoef jij je dagelijkse activiteiten niet te laten beïnvloeden door een schouderblessure.

Met de juiste oefeningen en aanpassingen van je belasting voor klachten, kan je met je routine een weg banen naar een blessurevrije en pijnloze schouder.

Maar welke specifieke oefeningen kunnen helpen bij een behandeling schouderklachten? Zijn er activiteiten die je of jij moet vermijden voor een snel herstel?

Deze vragen zullen wij in dit artikel beantwoorden.

Van specifieke oefeningen die helpen bij pijn in de schouder tot tips voor een optimaal herstel, je vindt ze hier allemaal.

Laten we er meteen induiken.

Hoe Oefenen Kan Helpen bij Schouderblessures

Vraag jij je wel eens af of oefenen met een schouderblessure kan helpen in plaats van verergeren?

Het antwoord is ja.

De juiste oefeningen kunnen de ontsteking en verdere mogelijke klachten bij sporters helpen verminderen en de pijn verlichten. Veel fysiotherapeuten raden oefening aan als behandeling voor schouderblessures, omdat het de spieren rond onze schouders versterkt, zodat we met een groter bewegingsbereik kunnen bewegen.

Indien correct uitgevoerd, kan oefenen een effectieve en veilige manier zijn om het schouder impingement syndroom te beheersen. Of je vermindert de pijn en risico op blessures, verbetert de mobiliteit en vergroot de kracht.

Door de rotator cuff pezen te versterken, help je je schoudergewricht te stabiliseren en te ondersteunen, waardoor de kans op verdere schouderblessures of irritatie afneemt.

Om je op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld van basis oefeningen om mensen met een schouderblessure te helpen.

Lees meer in de volgende paragraaf.

Schouder Impingement behandelen met oefenactiviteiten

Van scapula-knijpen tot borststrekkingen, verschillende oefeningen kunnen helpen de pijn bij schouder impingement te verminderen en de mobiliteit van de schouder te verbeteren.

Dit is hoe ze kunnen helpen:

Interne rotatie

Een van de meest aanbevolen oefeningen voor mensen met schouder impingement is interne rotatie.

Het helpt impingement te verminderen door de spieren rond het schoudergewricht te versterken en te rekken. Eenvoudige manieren om deze oefening uit te voeren zijn met behulp van een weerstandsband of een kabelmachine.

Om te beginnen, sta met je rug tegen een muur. Houd de kabel of de weerstandsband in één hand en draai de arm naar binnen in de richting van je lichaam. Zorg ervoor dat je elleboog gebogen in een hoek van 90 graden is. Zie hier het filmpje met uitleg.

Zodra je het punt van ongemak bereikt, houd je de houding 2-3 seconden vast voordat je hem loslaat. Voer twee keer per dag 3 sets van 10 herhalingen uit.

Scapula knijpen

Scapula oefeningen

Een andere oefening die je kan doen om te helpen bij een schouderblessure is de scapula squeeze.

Deze oefening helpt de belangrijke spieren rond je schouderbladen te versterken, waardoor je schouders stabiliteit en steun krijgen. Het helpt ook de houding te verbeteren en vermindert pijn en ongemak.

Ga met je rug tegen een muur staan en knijp je schouderbladen samen om de scapula squeeze te doen. Houd 5 tot 10 seconden vast voordat je loslaat. Herhaal deze set 10 keer een paar keer gedurende de dag. Zie hier het filmpje met uitleg.

Borst strekken

Een schouderblessure kan ook je borstspieren strak en pijnlijk maken.

Als je borstspieren gespannen zijn, kan dat leiden tot een verminderde bewegingsvrijheid van je schouder.

Dat is waar een borststrekoefening om de hoek komt kijken. Deze relatief eenvoudige oefening helpt je borstspieren te rekken, en verlicht de spanning en verstrakking die pijn kunnen veroorzaken.

Ga met gestrekte armen staan en klem je handen samen om een borststrekking uit te voeren. Trek dan je handen weg van je lichaam tot je een zachte rek voelt in het overgrote deel van je borstspieren, dan doe je de oefening goed.

Houd 30 seconden vast voordat je loslaat.

Scapula duwen en trekken

Heb jij ooit het gevoel dat je schouderbladen vastzitten in een bepaalde positie?

Zo ja, dan kunnen duw- en trekoefeningen voor het schouderblad helpen de spanning te verlichten en de mobiliteit te verbeteren. Deze oefening richt zich op de spieren en pezen rond de schouderbladen en zorgt voor de broodnodige rek.

Pak een lichte halter of een weerstandsband om een schouderblad duw- en trekoefening uit te voeren. Met één hand op het gewicht, de andere op je schouderblad, trek je je schouderblad weg van je lichaam en dan weer naar je toe.

Je kunt ook een zijwaartse beweging maken met je schouderblad.

Rugschouder stretch

Onze schouders zijn ontworpen om in meerdere richtingen te bewegen, dus het is essentieel dat elke hoek correct wordt gestrekt.

De rugschouderstretch is een effectieve manier om het achterste deel van je spieren van je schouders te versterken. Het helpt ook schouderproblemen te verminderen door de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren.

Beginnen met de rugschouderstrekking is gemakkelijk en kan in elke comfortabele omgeving worden gedaan.

Alles wat jij nodig hebt om te beginnen is een goede instelling, wat lichte gewichten of weerstandsbanden, en inzet voor de gezondheid van je schouder.

Ga zitten of staan met één arm achter je rug en pak met de andere hand je pols vast. Trek zachtjes aan de arm tot je een zachte rek voelt in de achterkant van je schouders.

Houd 30 seconden vast voordat je van kant wisselt. Je kan deze oefening ook zittend of staand doen.

Vloer cobra verhoogt

Klaar om de vloer op te gaan?

Cobraverhogingen van de vloer zijn een goede manier om de pijn van schouderblessures te verlichten en de schoudermobiliteit te verbeteren.

Deze oefening helpt je rotator cuff en schouderspieren te versterken, waardoor je minder kans hebt op blessures. Ga voor deze oefening op je buik liggen, de ellebogen gebogen en de handpalmen plat op de grond.

Je hoofd moet van de grond getild worden, recht vooruit kijkend als een cobra. Van daaruit knijp je je schouderbladen samen terwijl je met je handen in de grond duwt.

Houd 10 seconden vast en herhaal dit 10 keer.

Muur engelen

Ben jij op zoek naar een eenvoudige manier om je schouderbereik te verbeteren?

Muur engelen kunnen je daarbij helpen. Vlieg als een engel met deze isometrische oefening, waarbij je rechtop tegen een muur moet staan.

Met je armen uitgestrekt en je handpalmen naar voren gericht, beweeg je je armen op en neer alsof je sneeuwengelen maakt tegen de muur. Houd je armen en rug stevig tegen de muur gedrukt terwijl je dit doet.

Houd een paar seconden vast aan de boven- en onderkant van je bereik voordat je dit 10 keer herhaalt. Regelmatig schouder impingement oefeningen uitvoeren kan helpen de mobiliteit te verbeteren en schouderpijn in het overgrote deel te verminderen.

Schouderletsel kan pijnlijk en ongemakkelijk zijn, maar met de juiste oefeningen kan je de pijn verminderen en je mobiliteit verbeteren.

De beste manier om schouderblessures te verminderen is het regelmatig uitvoeren van borststrekkingen, scapula push and pulls, rugschouderstrekkingen, floor cobra raises en wall angels. Met consistentie en toewijding aan deze oefeningen ben je snel op weg naar sterkere schouders!

Laten we enkele voordelen van schouder impingement oefeningen bekijken.

Voordelen van de Behandeling van Schouder Impingement met Oefeningen

De voordelen van de behandeling van schouder impingement met oefenactiviteiten zijn talrijk. Enkele daarvan zijn de volgende:

Verbeterde flexibiliteit en bewegingsvrijheid

Een van de belangrijkste voordelen van oefenen met schouder impingement is dat het helpt je flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren.

Een schouderblessure kan een pijnlijke ervaring zijn die je vermogen om te bewegen en normaal te functioneren beperkt. Met slechte flexibiliteit en bewegingsvrijheid kan het moeilijk zijn om dagelijkse activiteiten goed uit te voeren.

Door een of meer van de door ons beschreven oefeningen uit te voeren, kan je je flexibiliteit en bewegingsvrijheid verbeteren. Op die manier kan jij je actieve levensstijl weer oppakken zonder je zorgen te maken over pijn of ongemak.

Versterkte rotator cuff spieren

Een ander belangrijk voordeel van oefenen met schouder impingement is dat het kan helpen je rotator cuff spieren te versterken.

Weet je nog, de rotator cuff spieren?

Deze spieren zijn essentieel om je schouderkom gezond te houden en goed te laten functioneren.

Wanneer ze zwak of geblesseerd raken, kan dit leiden tot verschillende problemen, waaronder pijn en instabiliteit. Een paar verschillende oefeningen voor je schouder kunnen helpen om je rotator cuff spieren te versterken, waardoor jij een betere stabiliteit en een betere gezondheid van je schouder krijgt.

Minder pijn en ongemak in uw schouders

Schouderblokkering is een aandoening die pijn en ongemak kan veroorzaken.

Met regelmatige lichaamsbeweging kan je echter de pijn en het ongemak dat jij ervaart helpen verminderen. Door je schouderspieren te versterken en je flexibiliteit te verbeteren, verminder je de pijn en kan je je gemakkelijker bewegen zonder bevroren schouders of spanning in het gewricht.

Op deze manier kan jij weer van het leven genieten zonder je zorgen te maken over schouderpijn.

Verbeterde houding, coördinatie en evenwicht

Een schouderblessure kan je een stijf en zwak gevoel geven, waardoor het moeilijk wordt om je te bewegen en normale activiteiten uit te voeren.

Bovendien kan het invloed hebben op hoe je staat en beweegt, waardoor het moeilijk wordt om een goede houding aan te nemen. Stel je voor dat je voorover moet buigen vanwege schouderpijn.

Dat zou niet leuk zijn!

Gelukkig kan regelmatige lichaamsbeweging helpen je houding te verbeteren voor een betere coördinatie en evenwicht. Het kan ook helpen om de pijn in het schouderbotgewricht te verminderen, zodat jij je vrijer en met meer gemak kunt bewegen.

Zo kun je van het leven genieten zonder je zorgen te maken over een pijnlijke schouder.

Minder risico op letsel

Als je je schouderblessure onbehandeld laat, loop je een groter risico op verdere problemen en letsels.

Daarom is het zo belangrijk manieren te vinden om de pijn te verminderen en je schouderspieren te versterken. Oefenen is een geweldige manier om beide dingen te doen; het helpt je risico op letsel te verminderen.

Door een van de oefeningen die we hebben beschreven uit te voeren, kan je helpen het risico op verdere problemen en complicaties te verminderen.

Op die manier kan je weer genieten van de dagelijkse activiteiten zonder dat je bang hoeft te zijn voor letsel aan je schouder.

Het opnemen van regelmatige lichaamsbeweging in je behandelplan voor schouderblessures kan verschillende voordelen opleveren.

Of je nu je flexibiliteit wilt verbeteren, pijn wilt verminderen of je rotator cuff-spieren wilt versterken, regelmatige lichaamsbeweging kan helpen deze doelstellingen te verwezenlijken. Het kan ook helpen het risico op verdere problemen en blessures te verminderen.

Om deze voordelen te benutten is echter meer nodig dan alleen trainen. Je moet ook bepaalde voor- en nazorgmaatregelen nemen om de beste resultaten van je trainingen te krijgen.

Laten we eens kijken naar enkele van deze maatregelen om ervoor te zorgen dat je veilig en gezond blijft tijdens het sporten met een schouderblessure.

Tips voor Voor- en Nazorg voor Oefeningen met Schouderblessures

Hoewel het uitvoeren van oefeningen voor schouderblessures nuttig kan zijn, zijn er bepaalde tips voor en na de verzorging om het meeste uit je routine te halen.

Dit is wat jij moet doen voor betere resultaten:

Voor uw oefening

Je lichaam voorbereiden op de training is essentieel voor elke trainingsroutine. Voordat je aan een training begint, moet je het volgende doen:

Pak een snack

Een van de beste dingen die je kan doen voordat je gaat sporten is wat brandstof in je tank hebben.

Het eten van een kleine maaltijd of gezonde snack voor het sporten kan je lichaam van energie en voedingsstoffen voorzien om het meeste uit je training te halen.

Snacks met complexe koolhydraten, zoals volkorenbrood, havermout, fruit en groenten, zijn allemaal goede opties. Ze geven je lichaam de energie om je training door te komen.

Hydrateren

Hydrateren voor schouderblessure

Zoals bij elke vorm van lichaamsbeweging is het voor het behoud van energie en een goede gezondheid essentieel om gehydrateerd te blijven.

Studies hebben aangetoond dat uitdroging kan leiden tot spierkrampen, vermoeidheid en duizeligheid. Omdat bekend is dat lichaamsbeweging je lichaamstemperatuur verhoogt, is het essentieel dat je voor en tijdens je training voldoende water drinkt.

Zorg ervoor dat je voldoende drinkt voordat je gaat sporten, vooral als je bij warm weer of lang gaat sporten. Zo blijf je veilig en gezond tijdens het sporten zonder al te veel dorst te hebben.

Zorg ervoor dat je de juiste kleding en schoenen draagt.

Een andere belangrijke stap bij de voorbereiding op een training is ervoor zorgen dat je jezelf passend kleedt.

Je moet loszittende kleding dragen die je niet beperkt in je bewegingen en die voldoende dekking biedt om je warm te houden. Vermijd bovendien het dragen van kleding met ritsen of knopen in de buurt van het schoudergewricht, omdat dit ongemak kan veroorzaken tijdens het sporten.

Zorg ervoor dat je schoenen kiest die ondersteunend en comfortabel zijn. Zo blijven je voeten veilig en beschermd tijdens het sporten.

Voer een opwarmingsroutine uit

Het belang van een warming-up vóór de training kan niet genoeg worden benadrukt.

Dit geldt in het bijzonder wanneer je oefent met een schouderblessure, omdat dit het risico op letsel kan verminderen.

Een goede opwarmingsroutine moet dynamische stretchoefeningen omvatten, omdat die kunnen helpen om je flexibiliteit en bewegingsbereik in het schoudergewricht te vergroten. Bovendien kunnen ze ook de opbouw van spanning rond het gewricht helpen verminderen.

Na je oefening

Nu je klaar bent met je training, is het tijd om te kijken wat jij moet doen om ervoor te zorgen dat je lichaam klaar is voor de volgende sessie.

Afkoelen na je oefeningen

Een cooling-down routine is net zo belangrijk als de warming-up, zo niet belangrijker.

Na een intense fysieke activiteit is het essentieel om je lichaam de tijd te geven zich aan te passen en voor te bereiden op de volgende sessie.

Door af te koelen kan je lichaam geleidelijk afremmen en ontspannen na een intensieve training. Je kan na een training afkoelen door een koude douche te nemen of een ice pack op je schoudergewricht aan te brengen.

Dit helpt ontstekingen en pijn te verminderen, en helpt je lichaam sneller te herstellen.

Bijtanken met voeding voor na de training

Na uw trainingssessie is het essentieel om je lichaam bij te tanken met de juiste voedingsstoffen en calorieën.

Het eten van een evenwichtige maaltijd of snack na de training kan helpen je energievoorraden aan te vullen en spierweefsel te herstellen dat tijdens de training is afgebroken.

Een goede maaltijd voor na de training moet bestaan uit complexe koolhydraten, magere eiwitten en gezonde vetten. Voorbeelden van maaltijden of snacks die perfect zijn om bij te tanken na de training is bijvoorbeeld collageen.

Hydrateren

Net zoals het essentieel is om vóór de training gehydrateerd te blijven, is het even belangrijk om na de training te hydrateren.

Dit geldt vooral als je bij warm weer of gedurende een langere periode hebt gesport. Het drinken van water of een sportdrank helpt het vocht aan te vullen dat tijdens het sporten verloren is gegaan en vermindert het risico op uitdroging.

Hydrateren na het sporten helpt het vocht aan te vullen dat tijdens het sporten verloren is gegaan. Het zorgt ervoor dat je lichaam voldoende gehydrateerd is voor de volgende sessie.

Gebruik een massage gun

Massage gun voor schouderblessure

Tijd nemen om te rusten en te herstellen van een trainingssessie is essentieel, maar een massage gun kan bijdragen tot een sneller herstel.

Massagehulpmiddelen, zoals foam rollers en massage guns, kunnen helpen om de spierspanning te verminderen en eventuele verklevingen in het schoudergewricht op te heffen. Dit verbetert je bewegingsvrijheid en vermindert eventuele pijn of ongemak.

Bovendien zal het gebruik van een massage gun ook je bloedsomloop helpen verbeteren, wat het genezingsproces kan versnellen.

Dit zijn slechts enkele van de tips en trucs die je kunt gebruiken als het gaat om het verlichten van pijn bij schouderimpingement door middel van oefeningen.

Vergeet niet een warming-up uit te voeren, af te koelen na je schouderoefeningen en bij te tanken met voeding voor na de training. Vergeet ook niet te hydrateren en massage guns te gebruiken voor sneller herstel.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kan je het risico op acute blessures verminderen en ervoor zorgen dat jij het meeste uit je training haalt! Vervolgens gaan we in op de vraag wanneer je niet moet trainen met een schouderblessure.

Wanneer Niet Oefenen met Schouderblessures?

Hoewel lichaamsbeweging een goede manier kan zijn om schouderblessures te behandelen, zijn er bepaalde momenten waarop het beter is om het niet als behandeling te gebruiken.

Hier zijn enkele voorbeelden:

Je voelt pijn op de borst

Zo ja, dan is sporten misschien geen goed idee, omdat het je pijn kan verergeren.

Pijn op de borst kan wijzen op ernstigere aandoeningen zoals een hartaanval of een hartprobleem. Bovendien mag een benauwd gevoel op de borst niet worden genegeerd.

Zo kun je snel verder letsel voorkomen en medische hulp krijgen.

Een verhoogde hartslag

Een ander teken dat bewegen misschien niet goed is, is als je hartslag verhoogd blijft na de fysieke activiteit.

Een verhoogde hartslag wijst er meestal op dat je lichaam onder stress staat, wat betekent dat je meer inspannende activiteiten moet vermijden. Als de symptomen aanhouden, moet je regelmatig pauzes nemen tussen de oefeningen door.

Toch kan je het beste stoppen met sporten en rusten als je pijn op de borst of een verhoogde hartslag krijgt.

Rillingen en hoofdpijn

Rillingen en hoofdpijn kunnen er ook op wijzen dat het geen goed idee is om oefeningen op te nemen in de behandeling van je schouderblessure.

Rillingen en hoofdpijn wijzen erop dat je lichaam gestrest is door lichamelijke activiteit, waardoor je schouderblessure verergert. Dit kunnen tekenen zijn van uitdroging, uitputting en zelfs een hitteberoerte.

Als jij een van deze symptomen ervaart, kan je het beste stoppen met trainen en rusten tot ze verdwijnen. Zo voorkom je verdere blessures en haal je het meeste uit je training.

Ernstige spierverbranding of wazig zicht

Als je tijdens het sporten last hebt van ernstige spierverbranding of wazig zicht, is dat een teken dat je lichaam te veel stress ondervindt.

Dit kan worden veroorzaakt door overmatige inspanning, onvoldoende rust en herstel tussen trainingen, of uitdroging.

Je moet onmiddellijk stoppen met sporten als jij deze symptomen ervaart en een pauze inlassen van oefeningen die het schouder impingement kunnen verergeren. Je lichaam voldoende rust en herstel gunnen is essentieel om verder letsel of belasting van het schoudergewricht te voorkomen.

Ernstige pijn in de schouder, die erger wordt bij beweging

Heb jij last van acute schouderpijn die erger wordt bij inspanning?

Als dat het geval is, kan je het beste oefeningen vermijden die het gewricht meer belasten of een aantal weken rust nemen in zijn geheel.

Hoewel lichaamsbeweging een schouderblessure kan behandelen, is pijn tijdens of na het sporten een teken dat het lichaam niet klaar is voor lichamelijke activiteit of bepaalde bewegingen.

Je kan het beste stoppen met trainen en rusten tot de pijn is verdwenen. Zo voorkom je verdere blessures en haal je het meeste uit je training.

Vaak Gestelde Vragen

Heb je een paar vragen over oefenen met een schouderblessure? Je vindt hier antwoorden.

We hebben een aantal van de meest gestelde vragen over de behandeling van schouderblessures met oefeningen verzameld, zodat je kan beslissen wat voor jou het beste is.

Hoe vaak moet ik oefenen om schouder impingement te behandelen?

Oefeningen voor schouderblessures kunnen heilzaam zijn. Het is echter essentieel te onthouden dat ieders behoeften verschillen.

Afhankelijk van de ernst van je schouderaandoening kan je elke dag of meerdere keren per dag oefenen. Maar luisteren naar je lichaam en je routine zo nodig aanpassen is altijd het beste.

Als je ongemak ondervindt tijdens of na lichamelijke activiteit, of pijn in rust hebt, kun je het beste stoppen met sporten en rusten tot de symptomen verdwijnen.

Zijn er naast de behandeling van schouderblessures met oefeningen nog andere behandelingen mogelijk?

Naast de behandeling van schouder impingement met oefeningen zijn er verschillende behandelingen mogelijk.

Afhankelijk van de ernst van je schouderaandoening kan je arts fysiotherapie, steroïde-injecties of in sommige gevallen zelfs een operatie aanbevelen.

Andere niet-chirurgische behandelingen zijn massagetherapie en acupunctuur om onderliggende spierproblemen of onevenwichtigheden aan te pakken. Bij massagetherapie wordt druk op de schouders uitgeoefend om de pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen.

Acupunctuur is een traditionele Chinese praktijk waarbij kleine naalden in specifieke punten van het lichaam worden gestoken. Dit helpt om eventuele energetische onevenwichtigheden uit te balanceren, wat ontstekingen en pijn kan helpen verminderen.

Je kan ook warme en koude therapie gebruiken om de ontsteking en zwelling in het schoudergewricht te verminderen.

Zijn er oefeningen die ik moet vermijden bij schouder impingement?

Ja, bepaalde oefeningen moet je vermijden als je schouder impingement hebt.

Het is van cruciaal belang de oefeningen die het schoudergewricht belasten te identificeren en te vermijden. Zo verminder je het risico op verdere blessures en haal je het meeste uit je training.

Te vermijden oefeningen zijn overhead presses, push-ups, burpees en alle activiteiten boven het hoofd.

Ja, bepaalde oefeningen moet je vermijden als je schouder impingement hebt. Elke activiteit die een te grote bewegingsvrijheid vereist of het schoudergewricht belast, moet worden vermeden. Dit omvat schouderdrukken, pull-ups, push-ups en alle bewegingen boven het hoofd.

Het is ook essentieel om activiteiten te vermijden die plotselinge schokkende bewegingen in je complexe gewrichten veroorzaken, zoals tennis of racquetball om mogelijke klachten te versterken.

Conclusie

Hoewel oefenen met schouder impingement intimiderend kan lijken, kan het gunstig zijn voor de behandeling van de aandoening.

Populaire oefeningen waarvan bewezen is dat ze schouderpijn verminderen, zijn onder meer knijpen in het schouderblad, duw- en trekactiviteiten, en andere die in dit artikel worden beschreven.

De voordelen van deze oefeningen zijn een groter bewegingsbereik, minder pijn en meer kracht.

Om optimaal van deze voordelen te kunnen genieten, moet je echter een aantal tips voor en na de training opvolgen. Dit omvat het dragen van de juiste kleding, het nemen van een snack, opwarmen en hydrateren vóór de training.

Net als voor de training is ook na de training gehydrateerd blijven essentieel voor maximaal profijt. Andere nazorgtips zijn bijtanken met een maaltijd of snack, afkoelen om de pijn te verminderen en zelfs het gebruik van massage apparaten zoals massage guns.

Als je te maken hebt met schouderblessures en je hebt bepaalde aandoeningen die het sporten bemoeilijken, is het essentieel dat je met je zorgverlener overlegt voordat je met een oefeningsroutine begint. Andere scenario's waarbij je de oefening moet overslaan zijn hoofdpijn, koude rillingen, ernstige spierverbranding of andere tekenen van ongemak.

Zo kan je veilig beginnen met een oefenroutine die je helpt de pijn te verminderen en je schouderconditie te verbeteren. mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze blog, neem gerust contact op!

Volgende lezen

gevaren massage gun
Hulpmiddelen voor spataderen