Massage Gun vs. Foam Roller: Welke is het Beste voor Jou?

massage gun vs foam roller

Heb je last van spierpijn en stijfheid, maar weet je niet zeker of je een massage gun of een foam roller moet gebruiken?

Deze fitnessapparaten zijn onder atleten, fitnessliefhebbers en zelfs degenen, die net beginnen met een regelmatige trainingsroutine, steeds populairder geworden.

Beide apparaten kunnen je helpen om spierpijn te verlichten en flexibiliteit te verbeteren.

Maar hoe weet je nu welke voor jou geschikt is? Zijn er richtlijnen over welk fitness apparaat je op een bepaald moment moet gebruiken? Of kun je beide gebruiken wanneer je maar wilt?

Dat is eigenlijk in een notendop wat we in dit artikel gaan onderzoeken. We kijken naar de verschillen tussen een massage gun en een foam roller en wanneer je deze apparaten het beste kunt gebruiken.

Je leert ook over de voordelen van elk apparaat, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk apparaat voor jou het meest geschikt is. Dus, ga lekker zitten, ontspan je en laten we snel beginnen.

Massage gun vs Foam Roller: Welke is Beter?

Het verschil kennen tussen een massage gun en een foam roller is essentieel om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over welke het beste voor je is.

Beide massage tools zijn ontworpen om spierspanning te verminderen en pijnlijke spieren te verlichten. Ze werken echter wel op verschillende manieren, dus laten we eerst eens bekijken hoe ze precies werken.

1. Massage guns

Een massage gun is een handapparaat dat gebruikmaakt van percussie therapie om snelle drukstoten op het zachte weefsel van je lichaam uit te oefenen.

Het wordt geleverd met een groot aantal hulpstukken, die specifieke spiergroepen kunnen aanpakken en kunnen zorgen voor een meer gerichte goede massage. Bij correct gebruik kan een percussie massage gun spierpijn verminderen en flexibiliteit verbeteren.

In plaats van de kneed- en wrijfbewegingen van een traditionele massage, biedt een massage gun een meer gerichte aanpak.

Veel sporters en fitnessfanaten gebruiken massage guns om hen te helpen herstellen van zware trainingen en om hun bewegingsbereik te verbeteren. Bovendien kunnen massage guns worden gebruikt voor zelf toegediende myofasciale ontlasting, een vorm van krachtige massage therapie die spierknopen en verklevingen helpt verminderen.

Met een reeks hulpstukken en instelbare snelheidsinstellingen kunnen massage guns worden gebruikt voor een goede massage en om specifieke spiergroepen aan te pakken.

2. Zelfmassage met een foam roller

Bij gewone foam rollers denk je waarschijnlijk aan die lange cilindervormige stukken, die vaak bij fysiotherapie, Yoga of Pilates worden gebruikt.

Nou, je zit er niet ver vanaf.

Foam rollers zijn budgetvriendelijke massage apparaten om je spieren te masseren en te rekken. Ze werken door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om druk op de beoogde spiergroep uit te oefenen, waardoor de spanning afneemt en de flexibiliteit verbetert.

Net als massage guns worden foam rollers voor self-myofascial release of myofasciale fitness gebruikt. Dit betekent dat je ze kunt gebruiken om specifieke grote spiergroepen aan te pakken en om druk uit te oefenen om dikke spierknopen en verklevingen te versoepelen.

Deze fitness apparaten zijn er in verschillende vormen en maten, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Nu je weet wat deze apparaten voor sneller herstel inhouden, gaan we de voor- en nadelen van elk apparaat eens verkennen.

Massage gun vs Foam Roller: de Voor- en Nadelen

Kiezen tussen een massage gun en een foam roller voor spierherstel of verhoogde flexibiliteit, kan best wel moeilijk zijn. Om je te helpen een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, kijken we naar de voor- en nadelen van elk apparaat.

1. Voordelen van het gebruik van een massage gun

massage gun voordelen gebruik

Een complete massage met een massage gun heeft een geweldige reeks voordelen, waaronder:

Snelle verlichting van pijn en ontsteking

Een van de belangrijkste voordelen van massage guns is dat zij snel verlichting bij pijn en ontsteking kunnen bieden.

De intense vibratie massage van een massage gun helpt om een hardnekkige spierknoop te versoepelen en spanning in de spieren af te breken. Dit maakt ze ideaal voor sporters en fitnessfanaten, die snel verlichting van spierpijn of spanning nodig hebben.

Gerichte massage

Het gebruik van massage guns is ideaal om specifieke spiergroepen aan te kunnen pakken.

Met een reeks hulpstukken en instelbare snelheidsinstellingen kunnen deze percussie apparaten worden gebruikt om specifieke spiergroepen en moeilijk bereikbare gebieden te behandelen. Zo kun je je richten op gebieden, die de meeste aandacht nodig hebben, zoals bijvoorbeeld verkrampte spieren of spierknopen.

De intensiteit van de vibratie massage kan ook aan je behoeften worden aangepast, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Gemakkelijk te gebruiken

Massage guns zijn ongelooflijk makkelijk te gebruiken.

Je hoeft alleen maar de gewenste snelheid en het juiste opzetstuk te selecteren, de massage gun op het betreffende gebied te plaatsen en het verder zijn werk laten doen. Met slechts een paar klikken kun je het brede scala aan hulpstukken gebruiken om verlichting van spierpijn of spanning te krijgen, terwijl je je bewegingsbereik verbetert.

Dit maakt ze ideaal voor mensen, die niet veel tijd of energie kunnen besteden aan een traditionele massage.

2. Nadelen van het gebruik van een massage gun

Hoewel massage guns een hele reeks voordelen bieden, zijn er ook enkele potentiële nadelen aan dit handige massage apparaat, die in overweging moeten worden genomen.

Het geluid van de motor kan voor sommige mensen echt storend of vervelend zijn

Massage guns kunnen behoorlijk luidruchtig zijn, wat afleidend en vervelend voor de mensen om je heen kan zijn.

Als je van plan bent om je massage gun in een gedeelde ruimte te gebruiken, kun je beter overwegen om in een stiller model te investeren. Merken als Fusion Recovery bieden massage guns aan, die stiller zijn dan de traditionele modellen.

Met bijvoorbeeld de Fusion mini kun je genieten van de extra voordelen van percussie therapie zonder je omgeving te storen.

Het kan in vergelijking met gewone foam rollers duur zijn

Massage guns kunnen duurder zijn dan foam rollers, vooral als je voor een model van goede kwaliteit kiest.

Dit komt omdat ze worden geleverd met instelbare snelheidsinstellingen en een reeks hulpstukken, die de actuele prijs natuurlijk zullen verhogen. Als je echter op zoek bent naar een intense massage, die zich op specifieke gebieden van het lichaam richt, kan een investering in een massage gun echt de moeite waard zijn.

Dit zijn enkele belangrijke voor- en nadelen van het gebruik van een massage gun in vergelijking met een foam roller.

Massage guns kunnen weliswaar een snelle pijnverlichting bieden, maar ze kunnen ook lawaaierig en duur zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om jouw behoeften te overwegen voordat je in een van beide investeert.

Nu gaan we de voor- en nadelen van het gebruik van die bekende foam rollers een bekijken.

3. Voordelen van het gebruik van een foam roller

Foam roller massage gun

Foamrollers zijn een ander uitstekend apparaat om spierpijn te verlichten en de flexibiliteit te verbeteren. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik ervan:

Grotere oppervlakte

Foam rollers kunnen een groter oppervlak dan massage guns bestrijken, waardoor ze een gelijkmatigere druk op de hele spiergroep kunnen uitoefenen.

Dit maakt ze ideaal voor wie grotere gebieden van het lichaam wil aanpakken, zoals bijvoorbeeld de rug of de benen. Bovendien kunnen gebruikers in minder tijd een groter gebied bestrijken en over een groter gebied verlichting krijgen van pijn of spanning.

Lichter dan massage guns

Een ander voordeel van foamrollers is dat ze een lichtere aanraking geven dan massage guns. Dit maakt ze ideaal voor mensen, die niet te veel druk op hun spieren willen uitoefenen.

De zachtere druk van de foam roller kan helpen om de spieren te ontspannen en de flexibiliteit te verbeteren zonder al te veel ongemak te veroorzaken. Dit maakt ze ook zeer geschikt voor degenen, die net beginnen met foam rollen of die de voorkeur geven aan een zachtere massage mogelijkheid.

Goedkoper dan massage guns

Foam rollers zijn natuurlijk veel goedkoper dan massage guns, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen met een beperkt budget, die op zoek zijn naar een betaalbare massage.

De meeste foam rollers variëren van €10 tot €50, afhankelijk van de grootte en het materiaal. Dit maakt ze een goede optie voor een betaalbare massage.

Bovendien hebben ze geen batterijen of elektriciteit nodig, dus kun je ze gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken dat je zonder stroom komt te zitten.

4. Nadelen van het gebruik van een foam roller

Hoewel de voordelen van foam rollen talrijk zijn, zijn er ook enkele nadelen. Hier zijn enkele nadelen van het gebruik van een foam roller:

Niet geschikt voor diepe weefselmassage

Foam rollers zijn ongeschikt voor diepe weefselmassage omdat ze niet in de diepere spierlagen kunnen doordringen.

Als je op zoek bent naar een meer intense massage, die zich op specifieke gebieden van het lichaam richt, dan kan een massage gun een betere optie zijn. Massage guns zijn ontworpen om diepe weefselmassage te kunnen geven en ze kunnen op verschillende intensiteitsniveaus worden ingesteld, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die een intensievere massage nodig hebben.

Tijdrovend

Een ander nadeel van het gebruik van een foam roller is dat het tijdrovend kan zijn.

Foamrollers vereisen dat je meer tijd besteedt aan het behandelen van een spiergroep, wat vervelend en tijdrovend kan zijn. Afhankelijk van de grootte van de spiergroep kan het wel 10 minuten duren om elke spier goed te behandelen.

Beperkt bereik

Nog een nadeel van het gebruik van een foam roller is het beperkte bereik.

Foam rollers zijn ontworpen om grotere spiergroepen aan te pakken, maar ze kunnen kleinere, meer geïsoleerde gebieden van het lichaam niet bereiken. Dit kan problematisch zijn voor mensen die specifieke gebieden van het lichaam moeten aanpakken, zoals bijvoorbeeld de schouders of de nek.

Massage guns zijn voor dit doel beter geschikt omdat ze kunnen worden gebruikt om specifieke gebieden van het lichaam te behandelen.

Nu je de voor- en nadelen van het gebruik van een foam roller kent, kun je ook beslissen welke het beste voor je is.

Foam rollers zijn dus ideaal voor wie op zoek is naar een zachtere massage van zowel grote als kleine spiergroepen, terwijl massage guns ideaal zijn voor wie een intensievere massage nodig heeft of specifieke gebieden van het lichaam wil bereiken.

Dit was een voorlopig overzicht van de massage gun vs de foam roller. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is essentieel om je behoeften te overwegen voordat je een beslissing neemt.

In het volgende deel gaan we nog dieper in op de belangrijkste verschillen tussen deze apparaten om beter te kunnen begrijpen welk apparaat geschikt voor je is.

Belangrijkste Verschillen Tussen Massage Guns en Foam Rollers

Of je nu spierpijn wilt verminderen of je flexibiliteit wilt verbeteren, zowel massage guns als foam rollers kunnen hiervoor nuttig zijn.

Er zijn echter wel enkele belangrijke verschillen, die je in overweging moet nemen bij je beslissing. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen massage guns en foam rollers:

1. Intensiteit

Intensiteit instelling massage gun

Het voornaamste verschil tussen een massage gun en een foam roller is de intensiteit van de massage.

Massage guns bieden een intensere massage dan foam rollers omdat ze snelle drukstoten op specifieke gebieden van je lichaam geven. Dit maakt ze ideaal voor sporters en fitnessliefhebbers, die een diepere massage nodig hebben om spierpijn te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.

Foam rollers daarentegen zijn ontworpen voor een zachtere massage. Ze gebruiken druk om specifieke lichaamszones aan te pakken, maar niet zo intens als een massage gun. Dit maakt ze ideaal voor wie een lichtere massage nodig heeft of voor wie foam rollen nieuw is.

2. Gerichte massage

Als je op zoek bent naar een meer gerichte massage, dan is een massage gun echt de juiste keuze.

Zoals we al eerder vermeldden, worden massage guns geleverd met een reeks hulpstukken, die gebruikt kunnen worden om specifieke spiergroepen aan te pakken. Zo kun je je massage aanpassen en je richten op gebieden, die bijzonder gespannen of pijnlijk zijn.

Foam rollers daarentegen zijn ontworpen voor een meer algemene massage. Ze kunnen specifieke gebieden van het lichaam aanpakken, maar bieden niet dezelfde mate van maatwerk als een handapparaat zoals de massage gun.

3. Draagbaarheid

Een ander belangrijk verschil tussen massage guns en foam rollers is de draagbaarheid. Massage guns zijn veel makkelijker mee te nemen dan foam rollers omdat ze klein en licht zijn.

Dit maakt ze ideaal voor professionele atleten en fitnessfanaten, die hun massage guns altijd bij zich willen hebben.

Foam rollers daarentegen zijn veel groter en zwaarder dan massage guns. Ze kunnen moeilijk te vervoeren zijn, waardoor ze minder ideaal zijn voor wie een massage apparaat voor onderweg nodig heeft.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen massage guns en foam rollers.

Uiteindelijk moet je dus rekening houden met je behoeften en voorkeuren om te bepalen welke massage mogelijkheid het beste aan jouw behoeften voldoet.

Laten we eens kijken wat deze apparaten voor je kunnen doen en hoe ze je algemene gezondheid en welzijn kunnen helpen verbeteren.

Massage Guns vs Foam Rollers: De juiste Keuze Voor jou

Het toevoegen van massage guns en foam rollers aan je fitnessroutine heeft echt veel voordelen, maar het is wel essentieel om te weten wanneer je welk apparaat moet gebruiken.

Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een fitnessapparaat:

1. Gezondheidsdoeleinden

Een van de belangrijkste factoren bij de keuze tussen massage guns en foam rollers is waarvoor je ze gebruikt.

Wil je spierpijn verlichten, een medische aandoening behandelen of je flexibiliteit verbeteren? Laten we eens kijken hoe elk apparaat je bij deze doelen kan helpen.

 

Gewrichtsverstuiking

Wil je een verstuikt gewricht behandelen?

In dat geval zijn foam rollers wellicht de betere optie. Foam rollers zijn ontworpen om een meer algemene massage te geven en kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de flexibiliteit in gebieden zoals bijvoorbeeld gewrichten te verbeteren.

Massage guns daarentegen zijn misschien niet zo doeltreffend voor de behandeling van gewrichtsverstuikingen omdat ze speciaal ontworpen zijn om spieren te behandelen

DOMS

Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) is een vorm van verlate spierpijn (myalgie) en een veel voorkomend probleem bij professionele atleten en fitnessfanaten. Het wordt veroorzaakt door zware trainingsoefeningen en is een gevolg van overbelasting van de spieren. Dit kan resulteren in spierpijn en stijfheid van de spieren.

Als je met DOMS te maken hebt, kan een massage gun de betere optie zijn. Massage guns kunnen helpen om spierspanning en ontstekingen snel te verminderen, terwijl foam rollers er langer over doen om verlichting te brengen.

Met massage guns kun je ook moeilijk bereikbare gebieden van het lichaam aanpakken, wat gunstig kan zijn voor mensen met DOMS.

Het rusteloze benen syndroom

rusteloze benen syndroom

Heb je het rusteloze benen syndroom maar weet je niet welk apparaat je moet gebruiken?

Het restless legs syndrome (RLS) is een neurologische bewegingsstoornis, die een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen veroorzaakt. Het kan ongemak en pijn in de benen veroorzaken, waardoor het moeilijk is om te slapen of je te ontspannen.

Bij de behandeling van RLS kunnen massage guns echter de betere optie zijn. Massage guns kunnen zich met kuit massage richten op diepe spierweefsels en helpen om pijn en ontsteking snel te verminderen. Ze kunnen ook helpen om de bloedstroom te verbeteren, waar mensen met RLS veel baat bij kunnen hebben.

Foam rollers kunnen RLS ook behandelen, maar ze bieden waarschijnlijk niet dezelfde mate van verlichting als een massage gun. Met foam rollers kun je wel specifieke spiergroepen van je been aanpakken, waar mensen met RLS ook baat bij kunnen hebben.

Ischias zenuwpijn

Ischias is een aandoening van de heupzenuw, die pijn en ongemak in de onderrug, billen en benen kan veroorzaken. Directe verlichting van deze aandoening kan behoorlijk moeilijk zijn, maar massage guns en foam rollers kunnen hier echt bij helpen.

Bij ischias zenuwpijn kan een combinatie van massage guns en foam rollers de beste optie zijn. Massage guns kunnen helpen om pijn en ontsteking snel te verminderen, terwijl foam rollers kunnen helpen om strakke spieren losser te maken en de flexibiliteit te verbeteren.

Het gebruik van beide apparaten samen kan maximale verlichting van ischias zenuwpijn geven.

Rugpijn

Kiezen tussen een massage gun en een foam roller voor rugpijn kan best lastig zijn.

Massage guns zijn effectiever voor het aanpakken van diepe spierweefsels en kunnen helpen pijn en ontstekingen snel te verminderen. Foam rollers daarentegen kunnen een meer algemene massage geven en helpen om de flexibiliteit van gebieden, zoals bijvoorbeeld de wervelkolom, te verbeteren.

Voor rugpijn kan het het beste zijn om beide massage tools te gebruiken omdat je dan maximale verlichting van de rugpijn kunt ervaren.

Cellulitis

Cellulitis is een veel voorkomende aandoening, die met massage guns en foam rollers kan worden behandeld.

Mensen met deze huidaandoening kunnen baat hebben bij het gebruik van een massage gun omdat het helpt ontstekingen te verminderen en tegelijkertijd de bloedstroom en de zuurstoftoevoer naar de spieren kan verbeteren. Dit kan helpen om cellulitis minder zichtbaar te maken.

Foam rollers kunnen ook worden gebruikt om cellulitis te behandelen. Met effectief rollen kun je specifieke gebieden van het lichaam aanpakken en cellulitis helpen verminderen. Foam rollers bieden echter niet dezelfde verlichting als een massage gun.

2. Beschikbare tijd

Een andere factor om rekening mee te houden bij de keuze tussen een massage gun en een foam roller is je beschikbare tijd.

Massage guns zijn een uitstekende optie voor wie niet veel tijd heeft omdat ze snel en doeltreffend kunnen worden gebruikt. Foam rollers vergen echter meer tijd en moeite om correct te kunnen werken.

Als je een snelle oplossing zoekt, is een massage gun wellicht de betere optie. Heb je echter meer tijd beschikbaar en wil je een meer holistische benadering van je aandoening, dan is een foam roller waarschijnlijk de betere keuze.

3. Herstel

Het versnellen van de hersteltijd is een essentieel onderdeel van elke fitnessroutine en zowel massage guns als foam rollers kunnen worden gebruikt om te helpen bij het proces van spierherstel.

Massage guns zijn een uitstekende optie voor wie snel verlichting van spanning en pijn wil omdat ze snel en effectief kunnen worden gebruikt om de spierherstel tijd te versnellen. Aan de andere kant vergen foam rollers meer tijd en moeite om ze correct te gebruiken, maar ze kunnen wel zorgen voor een uitgebreidere aanpak van het post-training herstel.

4. Intensiteit niveau

Bij de keuze tussen een massage gun en een foam roller is het essentieel om rekening te houden met de intensiteit van de behandeling.

Zoals we in het vorige hoofdstuk al hebben besproken, kunnen massage guns snel verlichting brengen bij pijn en ontstekingen, terwijl foam rollers daarvoor meer tijd nodig hebben.

Als je op zoek bent naar een intensievere behandeling, kan een massage gun de betere optie zijn. Een foam roller kan echter een uitstekende keuze zijn als je een zachtere aanpak wenst.

Dit zijn slechts enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze tussen een massage gun en een foam roller. Uiteindelijk is het essentieel om het massageapparaat te kiezen dat het beste past bij wat je nodig hebt.

Welke van de twee kan volgens jou de beste verlichting voor jouw aandoening bieden? Misschien kun je ze allebei eens proberen en bekijken wat voor jou het beste werkt. Wat je ook beslist, zorg ervoor dat je het apparaat van je voorkeur correct en veilig gebruikt om er het beste uit te kunnen halen. Als je nog niet zeker bent, lees dan snel verder om te ontdekken hoe je een massage gun en een foam roller correct gebruikt.

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over massage gun

Na het lezen van dit artikel heb je misschien nog vragen over massage guns en foam rollers. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen, die wij hierover krijgen. De antwoorden op elk van deze vragen, vind je hieronder.

Hoe vaak moet ik een massage gun of een foam roller gebruiken?

Hoe vaak je een massage gun of een foam roller moet gebruiken, hangt af van je individuele behoeften en doelstellingen.

In het algemeen is het het beste om niet meer dan drie keer per dag een massage gun of een foam roller te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam tussen de sessies door de tijd krijgt om te rusten en te herstellen.

Zorg er ook voor dat je een ideaal drukniveau voor je massage gun kiest, want dat voorkomt onnodige pijn of ongemak.

Is het veilig om een massage gun en een foam roller op dezelfde dag te gebruiken?

Het gebruik van een massage gun en een foam roller op dezelfde dag is over het algemeen veilig, zolang je tussen de sessies door pauzes neemt om je lichaam te laten rusten en te herstellen.

Het is belangrijk om je lichaam tussen de sessies door een paar minuten rust te gunnen omdat dit onnodige pijn of ongemak helpt voorkomen. In die tijd kun je ook rekoefeningen of andere lichte ritmische bewegingen doen om je spieren te helpen ontspannen.

Wanneer moet ik het gebruik van een massage pistool of een foam roller vermijden?

Wanneer je een foam roller of een massage gun gebruikt, zijn er bepaalde situaties waarin je het gebruik ervan moet vermijden.

Als je een blessure of een medische aandoening hebt, moet je een massagetherapeut raadplegen voordat je een van beide hulpmiddelen gaat gebruiken. Bij medische aandoeningen zoals bijvoorbeeld osteoporose, artritis of diabetes kan het gebruik van een foam roller of een massage gun schadelijk zijn.

Het is ook belangrijk dat je beide instrumenten niet gebruikt als je open wondjes of huidirritaties hebt. Bovendien, als je pijn of ongemak tijdens het gebruik van een van beide apparaten ervaart, stop dan onmiddellijk en raadpleeg je huisarts.

Conclusie

Het gebruik van massage guns en foam rollers kan een effectieve manier zijn om verlichting te krijgen van bijna elke spier- of gewrichtspijn.

Deze effectieve apparaten zijn geweldig voor bijna elke spiergroep, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat ze met voorzichtigheid moeten worden gebruikt.

Massage guns zijn ontworpen om intensere druk op kleinere spiergroepen uit te oefenen, terwijl foam rollers beter zijn voor grotere spiergroepen. Als ze op de juiste manier worden gebruikt als onderdeel van je dagelijkse routine, kunnen beide heilzaam zijn voor het verlichten van gespannen spieren, wat bijdraagt aan een gezondere leefstijl.

Welk apparaat je ook kiest, het is belangrijk om de instructies op te volgen en tussen de sessies door pauzes te nemen om je lichaam te laten rusten en te laten herstellen. Als je pijn of ongemak tijdens het gebruik van een van beide apparaten ervaart, stop dan onmiddellijk en raadpleeg je huisarts.

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de verschillen tussen massage pistolen en foam rollers te begrijpen en hoe je ze veilig kunt gebruiken. Laat ons in de comments hieronder even weten of je succes met beide apparaten hebt gehad!

Volgende lezen

massage gun bilspieren
lymfedrainage apparaat