Pijnlijke Benen Zonder Oorzaak: Hoe Kom Je Ervan Af?

Pijnlijke benen zonder oorzaak

De meest voorkomende oorzaak van pijnlijke benen is een verminderde doorbloeding van de benen.

Om van pijnlijke benen zonder oorzaak af te komen, moet je eerst weten wat de oorzaak is en hoe je ze kunt behandelen. Dit kun je doen door regelmatig te bewegen, door bepaalde supplementen te nemen die de bloedcirculatie helpen verbeteren of door een goede massage behandeling.

In dit artikel bespreken we alle manieren waardoor je van die onverklaarbare pijnlijke benen af kunt komen en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Wat Zijn De Symptomen Van Pijnlijke Benen?

Pijnlijke benen zijn een van de meest vervelende aandoeningen die mensen dagelijks kunnen ervaren.

Ze treden meestal op als je langdurig zit of staat. Maar het kan ook voorkomen als je loopt of zelfs slaapt.

Als je pijnlijke benen hebt, is de kans groot dat je ook last hebt van beenkrampen.

Er zijn veel symptomen die erop kunnen wijzen dat je last hebt van pijnlijke benen zonder een bepaalde reden. Type pijn:

 • Pijn in onderbeenspieren
 • Zwelling in de enkels
 • Tintelend gevoel in de voeten
 • Gevoelloosheid in de tenen
 • Zwakte in de benen
 • Vermoeidheid in de benen
 • Spierkramp
 • Krampen in de kuiten (kuitpijn)
 • Stijfheid in de knieën
 • Pijn in de dijen
 • Restless Legs Syndrome (rusteloze benen)
 • Spierkrampen
 • Slaapstoornissen

Kortom, als u last hebt van een van deze symptomen, dan is het van belang om hier serieus mee om te gaan. We zullen nu bespreken wat de reden is van deze pijnlijke benen.

Waarom Heb Je Pijnlijke Benen?

De oorzaak van pijnlijke benen heeft niet vaak niet een duidelijke verklaring. Er zijn echter verschillende factoren die deze pijn kunnen veroorzaken.

De meest voorkomende is een verminderde bloedcirculatie. Dit betekent dat je bloed niet goed door je lichaam circuleert.

Bloedcirculatie is erg belangrijk, vooral in je benen, omdat die verantwoordelijk zijn voor het vervoeren van zuurstof van de longen naar andere delen van je lichaam.

Als je een slechte bloedsomloop hebt, kan het niet genoeg zuurstof naar je spieren vervoeren.

Daardoor worden je spieren zwak en moe.

Daarnaast heeft een slechte bloedcirculatie ook gevolgen voor je zenuwen. Je zenuwen sturen berichten naar je hersenen en vertellen ze over pijn of ongemak in je benen.

Een andere factor die bijdraagt aan pijnlijke benen zonder reden is een laag ijzergehalte in je lichaam. Een ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid en zwakte in de benen.

Het beïnvloedt tevens uw concentratievermogen en het vermogen om fysieke activiteiten uit te voeren.

Factoren die het risico op pijnlijke benen kunnen verhogen.

Sommige mensen ervaren tegenwoordig pijnlijke benen door bepaalde ongezonde gewoontes, zoals:

 1. Slechte voeding

 2. Gebrek aan beweging

 3. Stress

 4. Roken

 5. Sedentaire levensstijl

 6. Gebruik van bepaalde medicijnen

 7. Bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, hartkwalen, nierfalen, enz.

 8. Zwangerschap

 9. Menopauze

 10. Leeftijd

Als u ouder wordt, verliezen de botten hun dichtheid. Dit maakt het moeilijker voor uw bloed om door uw aderen te stromen. Dit leidt tot een slechte bloedcirculatie, waardoor u ook pijnlijke benen kunt krijgt.

Hoe Kom Je Van Pijnlijke Benen Af?

De beste manier om af te komen van pijnlijke benen is om de bloedcirculatie in je lichaam te verbeteren, in het bijzonder in je benen.

Met een betere doorbloeding kun je de complicaties van pijn in de benen verminderen.

Er zijn verschillende manieren die u kunt toepassen om de doorbloeding in uw benen te verbeteren. Deze omvatten:

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging helpt de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Met lichaamsbeweging bedoelen we alles wat u aanzet tot bewegen. Denk aan reguliere oefeningen zoals dagelijkse activiteiten als wandelen, joggen, fietsen, dansen, sporten, enz.

Supplementen

Het nemen van voedingssupplementen is een andere manier om de doorbloeding te verbeteren. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten supplementen op de markt.

Zij helpen de bloedstroom in uw benen te verbeteren. Hieronder volgen enkele voorbeelden van voedingssupplementen:

 • Omega-3 vetzuren
 • Vitamine B12
 • Calcium
 • Magnesium

Magnesium is een goed supplement om de doorbloeding van je benen te verbeteren omdat het je spieren ontspant.

Massage therapie

De snelste manier om van je pijnlijke benen af te komen is massagetherapie.

Bij massagetherapie worden speciale technieken gebruikt om het lymfestelsel te stimuleren. Het lymfestelsel is een orgaan onder de huid dat een belangrijke rol speelt bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.

Als je lymfestelsel goed werkt, verwijdert het gifstoffen sneller dan normaal.

Warmte kan ook helpen de pijnklachten te verminderen. Door warmtepacks op uw benen aan te brengen, kunt u de pijn in uw benen verlichten.

Luchtcompressie massage therapie

Luchtcompressie massage therapie luchtcompressie massage therapie is een gespecialiseerde methode om de bloedstroom te verbeteren en afvalstoffen snel uit het lichaam te verwijderen.

Compressietherapie is een massagemethode die werkt op luchtdruk. De luchtkussentjes in de sleeve, worden in een bepaald ritme gevuld met lucht om vervolgens weer te worden losgelaten. Dit zorgt voor een intensieve massage van de benen en voeten.

Vroeger werd het veel gebruikt in de medische wereld, maar wij bij Fusion hebben het toegankelijk gemaakt voor iedereen. Door de Fusion Air-C Pro te produceren, hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven om hun benen een professionele compressiemassage te geven terwijl ze ontspannen op de bank liggen om de doorbloeding op een zeer effectieve manier te verbeteren.

De Air-C Pro biedt ook warmtestraling, die de pijn in je benen verlicht.

Met Fusion hebben we al vele mensen geholpen die last hebben van pijnlijke benen, en ons doel is om daar nog veel meer mensen aan toe te voegen en dit vervelende probleem zo goed mogelijk te behandelen.

Kortom, er zijn veel manieren om van pijnlijke benen af te komen. Als bij u een aandoening is vastgesteld die pijn in de benen veroorzaakt, zoek dan professionele behandeling, bijvoorbeeld bij Fusion.

Tips Ter Voorkoming Van Pijnlijke Benen.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u pijnlijke benen krijgt.

De belangrijkste focus is een gezonde levensstijl, en door het volgen van deze tips kunnen mensen met pijnlijke benen er baat bij hebben:

 • Vermijd roken.
 • Eet gezond voedsel.
 • Beweeg regelmatig.
 • Verminder stress.
 • Zorg goed voor je lichaam.
 • Drink veel water.
 • Behoud een gezond gewicht.
 • Volg een evenwichtig dieet.
 • Zorg voor voldoende slaap.
 • Blijf van de alcohol af.
 • Beperk de inname van cafeïne.
 • Hou uzelf gehydrateerd.

Om het duidelijk te maken: als je zonder reden pijnlijke benen hebt, kun je actie ondernemen om van het probleem af te komen.

Je moet uitzoeken wat de oorzaak is van je pijnlijke benen en dan proberen er iets aan te doen met behulp van een massage behandeling.

Veelgestelde Vragen Over Pijnlijke Benen Zonder Oorzaak

Enkele veelgestelde vragen die mensen stellen wanneer zij last hebben van pijnlijke benen die niet verklaarbaar zijn:

Wanneer moet ik me zorgen maken over pijnlijke benen?

Als u zich moe of zwak voelt in uw benen, betekent dit niet direct dat het ernstig is. Het kan namelijk zijn, zoals heel veel mensen daar last van hebben. Dat uw doorbloeding verminderd is en dat geeft een hogere kans op pijnklachten.

Als u het gevoel hebt dat de pijn in uw benen verergert, moet u onmiddellijk naar uw arts gaan. Uw arts zal u onderzoeken om te zien of er onderliggende aandoeningen zijn die uw beenpijn veroorzaken.

Is het normaal dat uw benen altijd pijn doen?

Er zijn verschillende soorten momenten dat u pijn zal ervaren, maar het meest voorkomende moment om pijn in je benen te voelen is wanneer je niet actief bent en in bed ligt of op de bank zit.

De meeste mensen hebben er 's nachts en in de avonduren last van. Wanneer u de hele dag last heeft, is het wellicht ook slim om even bij de dokter langs te gaan.

Kunnen uw benen pijn doen door niets te doen?

De meeste mensen vinden het vreemd om pijnlijke benen te hebben zonder duidelijke reden, omdat ze niet begrijpen waarom hun benen pijn doen.

Er zijn echter veel gevallen waarin mensen pijn in hun benen krijgen terwijl ze gewoon liggen of zitten. Het meest voorkomende probleem is dat mensen een sedentaire levensstijl hebben, waardoor hun bloedcirculatie slecht is, wat als gevolg resulteert in het ervaren van pijnlijke benen of beenkrampen.

Conclusie

Kortom, pijnlijke benen zonder oorzaak kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt.

Tot deze factoren behoren een ongezonde en sedentaire levensstijl. De meest voorkomende fysieke reactie is een verminderde doorbloeding van de benen wat zorgt voor de zeurende of tintelende pijn.

Het belangrijkste wat u kunt doen om de pijn in de benen te verlichten, is de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Om de bloedcirculatie te verhogen wordt het aangeraden om vaker te gaan sporten, u bezig te houden met gezonde voeding en consistent gebruik te maken van massagetherapie.

Met name luchtdruk compressie massage is een snelle en effectieve manier om uw bloedstroom te verhogen. Wilt u hier meer over weten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Hopelijk heeft u nu een betere kijk op het probleem en hoe u van pijnlijke benen af kunt komen.

Volgende lezen

Tintelingen in benen