7 Behandelingen om Zonder een Operatie te Genezen van een Hernia

genezen van een hernia

Ben je na neurologisch onderzoek gediagnosticeerd met een hernia en ben je op zoek naar een niet-chirurgische behandeling om van de hernia te genezen?

Het omgaan met hernia klachten kan een moeilijke en pijnlijke ervaring zijn. Maar omdat de meeste hernia's binnen zes tot acht weken vanzelf genezen, heeft het de voorkeur om niet tot een hernia-operatie over te gaan.

De meeste hernia's zijn het gevolg van een aangeboren zwakte van de tussenwervelschijf. Daarom komt deze spinale aandoening in sommige families vaker voor. Bij een hernia ervaar je meestal uitstralende pijnklachten omdat een tussenwervelschijf is ingezakt en de wand is verzwakt, waardoor de elastische kern naar buiten uitpuilt. Het kan pijn in de benen veroorzaken en andere ondraaglijke symptomen zoals bijvoorbeeld een doof gevoel of ernstige rugpijn omdat het extra druk op de nabijgelegen zenuwen uitoefent.

De medische aandoening hernia staat ook wel bekend als een gescheurde tussenwervelschijf en kan eigenlijk overal in de wervelkolom voorkomen, maar meestal ontstaat deze in de onderrug en gaat dan gepaard met lage rugpijn.

Als een hernia onbehandeld blijft, kan deze verergeren en leiden tot langdurige pijn en zelfs invaliditeit. Hoewel veel mensen denken dat er een operatie nodig is, kunnen sommige natuurlijke remedies ook helpen om een hernia te verlichten.

In dit artikel bespreken we enkele van deze remedies en de voordelen ervan.

Hoe Kun je op Een Natuurlijke Manier de Genezing van een Hernia Versnellen?

Om daadwerkelijke pijnverlichting van een hernia te kunnen krijgen, is een behandeling waarbij de spanning op de tussenwervelschijven wordt verminderd en een verandering van de leefstijl vaak noodzakelijk. In het volgende deel vind je manieren waarmee je de reis naar volledig herstel kunt beginnen.

Maak gebruik van warmtetherapie 

Warmtetherapie kan een effectieve manier zijn om de uitstralende pijnklachten en het ongemak van een hernia te verlichten.

Bij deze eenvoudige behandeling van de tussenwervelschijf wordt warmte toegepast op het getroffen gebied om de gespannen spieren los te maken en de doorbloeding te bevorderen.

Probeer dit meerdere keren per dag 15-20 minuten per keer toe te passen. Je kunt hiervoor een verwarmingskussen, een warmwaterkruik of een warm bad gebruiken.

Breng Icepacks op het gebied aan

Als warmtetherapie onvoldoende werkt, kan koudetherapie een betere optie zijn om die heftige pijnklachten te verminderen.

Met icepacks kun je het getroffen gebied verdoven en de zenuwactiviteit tijdelijk verminderen. Dit kan helpen om de pijn te verlichten en het ongemak in het gebied te verminderen.

Gebruik koudetherapie voor een korte tijd, meerdere keren per dag. Pas koudetherapie niet langer dan 20 minuten per keer toe. Je kunt als onderdeel van je koudetherapie je ook onderdompelen in een koud bad.

Doe stretchoefeningen met een lage impact

Ook het doen van onbelaste oefeningen is een effectieve manier om die uitstralende pijn en het ongemak van een hernia te verminderen.

Stretching met een lage impact helpt om de flexibiliteit te verbeteren, het bewegingsbereik te vergroten en de spierkracht rond het getroffen gebied te versterken. Rekken kan ook helpen om de spierspanning rond het gebied te verminderen en de extra druk op de zenuwwortels, als gevolg van een hernia, te verlichten.

Bezoek een fysiotherapeut

Fysiotherapie is de meest populaire en effectieve manier om een hernia te genezen.

Bij deze niet-chirurgische behandeling worden de spieren rond de onderrug onder begeleiding van een fysiotherapeut gerekt en versterkt. Dit helpt de pijn en het ongemak te verminderen en verbetert het bewegingsbereik en de flexibiliteit van de rug.

Je fysiotherapeut kan je ook specifieke oefeningen leren om je pijn of een doof gevoel verder te verlichten.

Bezoek een chiropractor

Als je ernstige pijn en ongemak ervaart als gevolg van een hernia of een uitstulping, kan een chiropractor je helpen. Hernia's zijn meestal goed te behandelen door de chiropractor, als alternatief tegenover chirurgie.

Chiropractische zorg is een niet-invasieve en niet-chirurgische manier om hernia’s te behandelen en de pijn te verlichten. Door middel van spinale manipulatie en andere methoden kunnen chiropractors helpen de hernia weg te bewegen van het getroffen gebied, de extra druk op de zenuwen te verlichten en pijn en ontsteking te verminderen. Dit kan ook helpen om de extra druk op de ischiaszenuw te verlichten en de mobiliteit in het gebied te verbeteren.

Je chiropractor kan veranderingen in je leefstijl of oefeningen voorstellen om je te helpen om voor langere tijd pijnverlichting te bereiken.

Medicijnen zonder doktersrecept

Wil je graag medicatie voor de zenuwpijn? Dan kunnen vrij verkrijgbare medicijnen een goede optie zijn.

NSAID's, zoals Ibuprofen en Diclofenac, zijn geneesmiddelen die ontstekingen, pijn en koorts verminderen. Ibuprofen is niet alleen een pijnstiller, maar werkt naast pijnstillend ook ontstekingsremmend en spierontspannend.

Het is belangrijk om op te merken dat deze pijnstillers moeten worden gebruikt voor de kortste periode die nodig is omdat het te lang innemen van deze medicijnen kan leiden tot nadelige bijwerkingen.

Injectie met corticosteroïden

Injecties met corticosteroïden zijn een andere mogelijkheid om een hernia te behandelen.

Een injectie met corticosteroïden is een ontstekingsremmend geneesmiddel dat rechtstreeks in het aangetaste deel van de wervelkolom wordt geïnjecteerd.

De spinale injectie of epidurale infiltratie vermindert de ontsteking en ernstige rugpijn van een hernia. Dit kan helpen om de druk op de zenuwen te verminderen, het bewegingsbereik en de mobiliteit te verbeteren en de lage rugpijn op korte termijn te verlichten.

Het is belangrijk op te merken dat corticosteroïde injecties niet worden aanbevolen voor langdurig gebruik omdat ze voor ernstige bijwerkingen kunnen zorgen.

Massage therapie

massage therapie voor hernia genezen

Een massage therapie is een van de beste manieren om een hernia op natuurlijke wijze te genezen als alternatief tegenover chirurgie.

Hierbij wordt druk uitgeoefend op je onderrug om de spanning weg te nemen en de pijn in de tussenwervelschijf te verminderen. Het kan ook helpen om de flexibiliteit in het gebied te verbeteren, wat de druk op de zenuwen, als gevolg van een discushernia, verder kan verlichten.

Als je kiest voor massage therapie, bezoek je een massage therapeut of je probeert jezelf thuis te masseren. Zelfmassage om je hernia te genezen, kan met een massage gun.

Massage guns daarentegen zijn voor dergelijke medische aandoeningen zeer effectief omdat ze diepe weefselmassage bieden met instelbare snelheden en intensiteit waarmee een hernia operatie kan worden voorkomen.

Populaire merken zoals bijvoorbeeld Fusion Recovery bieden een breed scala aan massage guns waarmee je je hernia met behulp van percussie therapie kunt behandelen.

Een van de populairste modellen, de Fusion Elite, heeft een krachtige motor die diep in het gehernieerde weefsel reikt om de pijn te verminderen en de mobiliteit te herstellen.

Met de Fusion Elite krijg je ook een breed scala aan massagekoppen, die je kunt gebruiken om de discogene pijn en andere symptomen van een hernia te verlichten.

Laten we eens kijken naar enkele veranderingen in de leefstijl, die je kunt aanbrengen om een hernia te genezen.

Verandering Van Leefstijl om Een Hernia te Genezen

Hoewel de bovenstaande natuurlijke behandelingen kunnen helpen om een hernia te genezen, zijn er ook een paar veranderingen in de leefstijl, die je kunt doorvoeren om het proces te versnellen.

Enkele daarvan zijn de volgende.

Neem regelmatig een moment rust

Stel je eens voor dat je lichaam een auto is. Als de accu bijna leeg is, moet je hem de tijd geven om zich te herstellen en weer op te laden.

Hetzelfde geldt voor de genezing van een hernia. Je moet rustdagen opnemen in je routine om ervoor te zorgen dat je lichaam de tijd krijgt om te genezen en te herstellen van het letsel. Dit kan variëren van korte pauzes gedurende de dag tot een goede nachtrust.

Slaap elke nacht minstens 7-8 uur als dat mogelijk is. Zo geef je je lichaam voldoende tijd om uit te rusten en te herstellen van een hernia.

Werk aan een correcte lichaamshouding

Een andere cruciale verandering in je leefstijl die je kunt aanbrengen om een hernia te genezen, is het verbeteren van je lichaamshouding.

Het is algemeen bekend dat zitten of staan in een verkeerde houding bijdraagt aan een hernia omdat het extra druk op je wervelkolom en de omliggende tussenwervelschijven uitoefent.

Om een verkeerde lichaamshouding te kunnen corrigeren, moet je eerst begrijpen hoe een goede lichaamshouding eruitziet. Houd je hoofd rechtop en je schouders naar achteren, terwijl je een lichte kromming in je onderrug houdt.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, richt je je op het versterken van je kern- en rugspieren om je te helpen deze lichaamshouding handhaven. Probeer ook oefeningen, die al eerder werden genoemd zoals de knielift oefening, hol-bol-oefening of kat-koe oefening.

Vermijd inspannende activiteiten of het verrichten van zwaar werk

Als je een hernia hebt en zware dagelijkse activiteiten onderneemt, vererger je waarschijnlijk het letsel.

Inspannende activiteiten kunnen de druk op je wervelkolom verhogen en de vooruitgang van het genezingsproces vertragen. Deze activiteiten kunnen variëren van het tillen van zware voorwerpen tot het beoefenen van contactsporten.

Richt je in plaats daarvan op normaal lichamelijk werk met weinig impact, dat niet te veel druk op je wervelkolom uitoefent. Pas ook de juiste til technieken toe bij het tillen van voorwerpen en fysieke activiteiten om je wervelkolom te beschermen en een verkeerde lichaamshouding te vermijden.

Zo kun je kracht en stabiliteit in je onderrug opbouwen zonder de hernia door de onnodige druk van zwaar werk te verergeren.

Vermijd cafeïne

Het vermijden van cafeïne is ook een zinvolle verandering in je leefstijl, die kan helpen bij de genezing van een hernia.

Cafeïne stimuleert het zenuwstelsel, wat ontstekingen en spierzwakte rond je lendenwervelkolom kan veroorzaken. Dit kan het moeilijk maken voor de hernia om goed te genezen. Cafeïne werkt ook vochtafdrijvend, wat uitdroging kan veroorzaken en het letsel kan verergeren.

Probeer in plaats van cafeïne kruidenthee of cafeïnevrije koffie te drinken. Zo kun je toch een opkikker krijgen zonder je ruggengraat extra te belasten.

Vermijd alcohol

Het drinken van alcohol kan ook het genezingsproces van een hernia vertragen.

Alcohol kan depressieve gevoelens versterken, wat betekent dat het je zenuwstelsel en hoe je je voelt kan beïnvloeden. Dit kan leiden tot een slechte slaapkwaliteit, vermoeidheid en meer ontstekingen, die allemaal niet bevorderlijk zijn voor een snellere genezing van een hernia.

Door alcohol voorlopig te vermijden, kun je het natuurlijke genezingsproces van een hernia versnellen.

Dit zijn slechts een paar veranderingen in je leefstijl die je kunt doorvoeren om een hernia zonder blijvende schade te helpen genezen. Als je deze tips opvolgt, krijgt je lichaam de beste kans om te herstellen en bevorder je een betere levenskwaliteit.

Veel Gestelde Vragen

Als je nog vragen hebt over een goede manier om een hernia te genezen, vind je hieronder de antwoorden.

We behandelen enkele van de meest gestelde vragen die we krijgen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Hoe lang duurt het natuurlijk herstel van een hernia en is er onderzoek nodig?

Hoe lang het duurt voordat je hernia genezen is, hangt af van de ernst van het letsel en van de gesteldheid van een persoon.

Over het algemeen duurt het ongeveer 4-6 weken voordat een hernia volledig is genezen. Een klein percentage van de patiënten kan echter meer tijd nodig hebben om volledig te herstellen.

Als je na deze periode nog steeds symptomen ondervindt, kun je het beste je huisarts raadplegen en vragen om een lichamelijk onderzoek.

Hoe lang kan ik veilig massage tools gebruiken om een hernia te genezen?

Het gebruik van massage tools om een hernia te genezen, is over het algemeen veilig als je je maar houdt aan de aanbevolen tijd en intensiteit.

Over het algemeen kunnen krachtige apparaten voor diepe weefselmassage, zoals bijvoorbeeld een massage gun, dagelijks worden gebruikt in sessies van 15 minuten. Het is echter wel essentieel om de reactie van je lichaam op de massage in de gaten te houden en zo nodig pauzes in te lassen.

Zo kun je ervoor zorgen dat je lichaam optimaal profiteert van je massage en zo snel mogelijk kan genezen.

Kan een hernia na genezing weer terugkomen?

Nadat een hernia is genezen, is de kans op terugkeer meestal erg klein.

Er zijn echter enkele veranderingen in de leefstijl, die je kunt doorvoeren, om het risico op het ontwikkelen van een nieuwe hernia te verkleinen.

Allereerst moet je aan een goede lichaamshouding werken je kernspieren versterken door het doen van oefeningen met een lage impact zoals bijvoorbeeld Yoga of Pilates. Dit zal helpen om je lichaamshouding en kracht te verbeteren, waardoor het moeilijker wordt om opnieuw een ernstige hernia te ontwikkelen.

Ten tweede moet je repetitieve activiteiten waarbij je zwaar moet tillen vermijden. Als je je rug te zwaar belast, wordt de kans op het ontwikkelen van een acute hernia in de toekomst vele malen groter.

Wanneer moet ik een arts raadplegen voor advies over een hernia operatie?

Chirurgie moet echt worden beschouwd als een laatste redmiddel om een hernia te genezen.

Een operatie mag alleen worden overwogen als alle andere behandelingen, zoals fysiotherapie, verandering van leefstijl en dergelijke medicatie voor zenuwpijn onvoldoende pijnverlichting hebben gebracht. Normaal gesproken wordt een operatie aanbevolen als de hernia ernstige pijn of schade aan de ruggengraat zenuw veroorzaakt, die na verloop van langere tijd nog niet is verbeterd.

In veel gevallen kan een operatie verlichting brengen en je helpen je weer als vanouds te voelen. Maar zorg altijd voor een second opinion van een betrouwbare zorgverlener of een specialist voordat je overgaat tot een chirurgische ingreep.

Er moet rekening worden gehouden met je medische voorgeschiedenis, leefstijl en algehele gezondheid alvorens te beslissen of je al dan niet voor een operatie in aanmerking komt.

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om erachter te komen hoe je een hernia herkent en wat je eraan kunt doen.

Hoewel het enige tijd en moeite kan kosten om volledig van deze specifieke aandoening te herstellen, kunnen eenvoudige natuurlijke methoden je lichaam helpen om sneller en effectiever te genezen.

Enkele daarvan zijn warmte- en koudetherapie, dergelijke medicatie, het verbeteren van een verkeerde lichaamshouding, weinig belastende oefeningen en regelmatige chiropractische aanpassingen of massage therapie. Deze behandelingen kunnen de pijn verminderen en het algehele genezingsproces verbeteren.

Je kunt ook massage tools gebruiken om de pijn te verminderen en de genezing te versnellen.

Om optimaal van deze behandelingen te kunnen profiteren, moet je je leefstijl veranderen, zoals het aannemen van een goede lichaamshouding, het doen van regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van repetitieve activiteiten, die je rug belasten. Zo kun je voorkomen dat je hernia terugkomt en ervoor zorgen dat je een comfortabel leven kunt leiden.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op.

Volgende lezen

lage rug- en heuppijn
piriformis massageapparaat