Hoe Shin Splints Verlichten met een Massage Gun

massage gun shin splints

Heb je last van shin splints en vraag je je af of het gebruik van een massage gun kan helpen?

Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres.

Shin splint is een veel voorkomende blessure, die pijn en ongemak in het onderbeen kan veroorzaken. Deze blessures kunnen worden veroorzaakt door overbelasting, intensieve workouts, een verkeerde loopvorm of onvoldoende stretching voor een intensieve sporttraining. 

Als je last hebt van shin splint, dan weet je hoe pijnlijk en beperkend dat kan zijn. Hoewel er al veel behandelingen voor deze aandoening zijn, zijn percussie massage guns de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze draagbare apparaten helpen je om de pijn aan het scheenbeen en het dagelijkse ongemak van de klachten te verlichten door middel van percussie therapie op het getroffen gebied te geven.

Met een massage gun is de behandeling van shin splints nog nooit zo eenvoudig geweest. Je kunt dit apparaat vanuit je eigen huis gebruiken zonder dat je daarvoor een massagetherapeut hoeft te bezoeken.

Maar welke stappen moet je nemen bij het gebruik van een massage gun voor shin splints? Zijn er ook tips of trucs om je te helpen het meeste uit je behandelingssessie te halen? Dat is nou precies wat we in dit artikel zullen gaan bespreken.

Je leert hoe je het beste een massage gun voor de behandeling van shin splints kunt gebruiken. Verder bekijken ook welke opzetstukken voor de massagekop het best geschikt zijn voor het getroffen gebied en hoe je die moet gebruiken.

Massage gun voor de Behandeling van Shin Splints

Verlichting krijgen van shin splints, vaak ook wel scheenbeen irritatie of periostitis genoemd, begint met het weten hoe je deze aandoening kunt herkennen en hoe het kan worden behandeld. Laten we maar snel beginnen!

1. Welke klachten heb ik bij shin splint?

Zoals we al eerder hebben bespraken, is shin splint een veel voorkomende blessure die pijn in het onderbeen en ongemak in het dagelijkse leven kan veroorzaken.

Het wordt gekenmerkt door pijn in het scheenbeen, die vaak tijdens het lopen, wandelen of staan optreedt. De pijn van shin splints kan echter variëren van mild tot ernstig en zal zonder de juiste behandeling moeilijk overgaan.

Voor de behandeling van deze aandoening is het echter essentieel om de oorzaak van de blessure te kennen. Hierna bespreken we de oorzaken van shin splints voor een beter begrip van de behandeling ervan.

2. Oorzaken van shin splints

Shin splints kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals overbelasting, een foutieve bewegingscoördinatie of onvoldoende stretching. Laten we elk van deze oorzaken een nader bekijken.

Verkeerde schoenen dragen tijdens het belasten van de onderbenen

Het dragen van verkeerde schoenen voor je activiteit is een van de meest voorkomende oorzaken van shin splints.

Te strakke of te losse schoenen kunnen je onderbeenspieren extra belasten, wat leidt tot pijn en ongemak. Bovendien kunnen schoenen met onvoldoende demping of steun ook bijdragen aan shin splints.

Om scheenbeenklachten te voorkomen, is het dus essentieel dat je de juiste schoenen voor je activiteit draagt.

Verkeerde voetstand of foutieve bewegingscoördinatie

Een andere veel voorkomende oorzaak van shin splints is een verkeerde looptechniek bij hardlopen.

Als je hardloopt, is het essentieel dat je de juiste techniek voor het hardlopen gebruikt. Dit houdt in dat je je voeten naar voren houdt en niet te hard van stapel loopt.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat je tijdens het hardlopen niet te ver naar voren of naar achteren leunt.

Plotselinge veranderingen in intensiteit of trainingsduur

Plotselinge veranderingen in intensiteit of trainingsduur kunnen ook leiden tot shin splints.

Als je een fervent hardloper bent, is het belangrijk om de intensiteit en de duur van het hardlopen geleidelijk op te voeren. Plotselinge veranderingen in je hardlooproutine kunnen je onderbeenspieren overbelasten, wat kan leiden tot pijn en ongemak.

Zwakke beenspieren

Zwakke spieren in je enkels, benen en heupen kunnen ook bijdragen aan shin splints.

Als de spieren in je onderbenen zwak zijn, kunnen ze de extra belasting die gepaard gaat met hardlopen of andere activiteiten niet dragen. Zwakke spieren kunnen ontstaan doordat je de diepe spieren in je onderbenen niet stretcht of versterkt.

Nu we de oorzaken van shin splints hebben besproken, gaan we eens bekijken hoe je kunt weten of je met deze aandoening te maken hebt.

3. Symptomen van shin splint

De symptomen van shin splints kunnen van persoon tot persoon verschillen. Enkele van de meest voorkomende zijn echter:

Pijn en gevoeligheid in de onderbenen, vooral bij hardlopen of wandelen

Hardlopen Shin splint

Een van de meest voorkomende symptomen van shin splint is pijn en gevoeligheid in de onderbenen en dan vooral bij hardlopen of wandelen.

Deze pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan gepaard gaan met zwelling of roodheid van het getroffen gebied. Als je tijdens het hardlopen of wandelen pijn in je onderbenen ervaart, kan dit een teken van shin splint zijn.

Beenpijn die verergert bij fysieke inspanning

Een ander veel voorkomend symptoom van shin splint is beenpijn, die verergert bij fysieke inspanning.

Als je tijdens het hardlopen of wandelen een toename van pijn ervaart, kan dat een teken van shin splints zijn. Dit soort pijn verdwijnt meestal na een paar minuten rust.

Een doffe pijn in het scheenbeen

Een andere manier om te weten of je een aandoening aan het scheenbeen hebt, is als je een doffe pijn in je scheenbeen ervaart. Dit soort pijn wordt meestal tijdens een fysieke inspanning aan de voorkant of de binnenkant van het onderbeen gevoeld en kan met zwelling gepaard gaan.

Spierspanning

Spierspanning is een andere veel voorkomende oorzaak van shin splint.

Als de spieren in je onderbenen te strak gespannen zijn, kunnen ze je scheenbeenderen extra belasten, wat kan leiden tot pijn en ongemak. Strakke spieren kunnen worden veroorzaakt door onvoldoende stretching of een verkeerde warming-up voor de training.

Dit is een korte samenvatting van enkele veel voorkomende symptomen van shin splints. Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk om stappen te ondernemen om de aandoening te voorkomen of te behandelen.

Een manier om dit te bereiken, is door middel van een massage gun.

Zoals we al eerder hebben besproken, bieden massage guns een aantal voordelen voor mensen, die lijden aan shin splint. Laten we eens bekijken hoe deze krachtige apparaten kunnen helpen.

Shin Splint Behandelen met een Massage gun

Het verlichten van de pijn van shin splint kan een lang en moeilijk proces zijn.

Het gebruik van een massage gun kan echter wel het herstelproces ondersteunen. Laten we nu gaan onderzoeken hoe deze apparaten voor klopmassage werken en hoe ze kunnen helpen bij de behandeling van shin splint.

Hoe kan een massage gun helpen bij het verlichten van shin splints?

Massage gun shin splint

Hoe kan een apparaat, dat eruit ziet als een boormachine, helpen bij de behandeling van pijnlijke scheenbenen?

Welke speciale functies heeft het massage apparaat? Nou, het begint eigenlijk allemaal met percussie therapie.

Percussie therapie is een vorm van massage waarbij snelle drukpulsen worden gebruikt om diep in het spierweefsel door te kunnen dringen voor een effectieve massage.

Deze therapie helpt om strakke kuitspieren te ontspannen, ontstekingen te verminderen en de bloedcirculatie in je scheenbeen gebied te verbeteren.

Massage guns bieden dus percussie therapie met instelbare intensiteit niveaus, zodat je je massage kunt aanpassen naar jouw behoefte. Populaire merken van massage guns zoals de Fusion Elite en de Fusion Mini massage gun worden geleverd met een reeks opzetstukken waarmee je specifieke gebieden van je lichaam kunt aanpakken.

Deze apparaten zijn ontworpen voor gerichte verlichting van shin splint, zodat je je beter kunt concentreren op je scheenbeen voor pijnverlichting.

Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van deze apparaten voor shin splints.

Voordelen van het Gebruik van een Massage gun bij Shin Splints

Het gebruik van een massage gun voor shin splints biedt verschillende voordelen, die het herstel in de spieren kunnen versnellen. Enkele daarvan zijn:

Verhoogde bloedtoevoer naar het pijnlijke gebied om acute ontsteking en pijn te verminderen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een massage gun voor shin splints is dat het helpt om de doorbloeding van het scheenbeen te verbeteren.

Wanneer je de massage gun op je scheenbeen plaatst, bevorderen de snelle drukpulsen de bloedsomloop, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren kan worden vervoerd. Dit helpt om ontstekingen en scheenbeen pijn te verminderen, waardoor het betrokken gebied sneller kan genezen.

Ontspanning van gespannen spieren in het scheenbeen gebied wat ongemak kan helpen verminderen

Een ander voordeel van het gebruik van een massage gun voor je shin splint is dat het hoge spanning helpt te verlichten.

Shin splints worden veroorzaakt door overbelasting van de spieren, dus is het belangrijk om ze te ontspannen en het ongemak te verminderen. Met massage guns kun je je richten op specifieke gebieden van je scheenbeen om de verkrampte spieren te ontspannen, wat scheenbeen pijn en ongemak kan helpen afnemen.

Beter bewegingsbereik in de onderbeenspieren kan toekomstige blessures voorkomen

Als je last van shin splints hebt, zijn je onderbeenspieren waarschijnlijk gespannen en stijf.

Het gebruik van een massage gun kan dan de mobiliteit van de spieren helpen verbeteren, wat toekomstige blessures kan helpen voorkomen. Wanneer je een massage gun voor je scheenbeen gebruikt, zorgen de snelle drukpulsen voor sneller herstel van de strakke, dieper gelegen spieren en verbetering van de flexibiliteit.

Deze verbeterde flexibiliteit kan het risico op toekomstige blessures verminderen en voorkomen dat de shin splints terugkeren.

Minder kans op andere blessures door verbeterde spierkracht en flexibiliteit

Weet je nog dat we hebben besproken hoe zwakke spieren tot shin splints kunnen leiden?

Het gebruik van een massage gun voor je scheenbeen kan dus helpen om de flexibiliteit te verbeteren en de spier in meer ontspanning te brengen, waardoor de kans op andere blessures afneemt.

Met verbeterde kracht en flexibiliteit zijn je beenspieren beter in staat om de repetitieve stress van fysieke activiteiten aan te kunnen, waardoor het risico op toekomstige shin splints afneemt.

Het gebruik van een massage gun voor je scheenbeen blessures heeft verschillende belangrijke voordelen, die het herstelproces kunnen versnellen en het risico op andere blessures kan verminderen. Laten we eens kijken hoe je die diepe spiermassage voor je shin splints kunt gebruiken.

Hoe Gebruik je een Massage gun Voor Shin Splints?

De voordelen van het gebruik van een massage gun voor je shin splints benutten, vereist natuurlijk wel de juiste techniek. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

1. Kies de juiste massagekop

Opzetstuk massage gun

De eerste stap bij het gebruik van een massage gun voor je scheenbeen is het kiezen van de juiste massagekop.

De meeste apparaten worden geleverd met verschillende opzetstukken, die speciaal zijn ontworpen voor verschillende gebieden van het lichaam. Voor shin splints kun je een massage gun met een platte of een ronde kop gebruiken. Het opzetstuk met een platte kop is ideaal om de scheenbeen spier te masseren, daarnaast kan de ronde kop ten alle tijden voor iedere spier gebruikt worden dus ook voor de scheenbeen.

Met de juiste massagekop kun je je richten op de specifieke delen van je scheenbeen, die ongemak veroorzaken.

2. Plaats de massage gun op je scheenbeen en beweeg het in cirkelvormige bewegingen

Zodra je de juiste massagekop hebt gekozen, is het tijd om de massage gun op je scheenbeen te plaatsen.

Begin met de massage gun op de spier te zetten en beweeg het dan langzaam op en neer in een cirkelvormige beweging. Je moet ook de druk licht houden, want te veel druk kan verder letsel of ongemak veroorzaken.

3. Verhoog geleidelijk de intensiteit van de massage

Intensiteit verhogen massage gun

Terwijl je de massage gun op en neer over je scheenbeen beweegt, kun je de diepe druk geleidelijk opvoeren om gespannen spieren losser te maken.

Zorg er wel voor dat je de druk in het begin licht houdt en pas hoge frequenties gebruikt als dat nodig is. Vermijd ook gebieden (botten), die bijzonder gevoelig of pijnlijk zijn.

4. Besteed extra tijd aan strakke spieren of triggerpoints 

Wanneer je een massage pistool gebruikt voor je scheenbeen blessures, moet je extra tijd besteden aan strakke spieren of spierknopen.

Deze gebieden zijn waarschijnlijk de bron van je scheenbeen pijn en ongemak, dus is het belangrijk om er extra aandacht aan te besteden. Je kunt een langzamere, meer gerichte compressie massage gebruiken om deze gebieden te behandelen.

Veel Gestelde Vragen

Kun je niet wachten om te beginnen met een massage gun voor je scheenbeen pijn?

Wij kunnen ook niet wachten tot je begint! Maar kijk eerst nog even naar enkele veelgestelde vragen om je te helpen het meeste uit het gebruik van een massage gun voor shin splints te halen.

Hoe vaak moet ik een massage gun gebruiken voor shin splints?

De frequentie van het gebruik van een massage gun voor shin splint hangt af van de ernst van de aandoening.

Bij lichte ongemakken zou een of twee keer per week een behandeling met een massage gun voldoende moeten zijn. Als je echter te maken hebt met ernstige pijn en ontsteking, kan het nuttig zijn om de massage gun vaker te gebruiken.

Het is bij percussie massage belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en de frequentie zo nodig aan te passen. Een massage gun kan de pijn effectief verminderen en de flexibiliteit verbeteren.

Waarop moet ik letten als ik een massage gun voor shin splints koop?

Bij het kiezen van een massage gun voor shin splints is het van groot belang om te zoeken naar een massage gun met instelbare snelheid en aanpasbare intensiteit.

Zo kun je de massage aanpassen aan je specifieke behoeften en ervoor zorgen dat je niet te veel diepe druk uitoefent om ander letsel of ongemak te voorkomen. Zoek bovendien naar een lichtgewicht model van hoge kwaliteit met een sterke aluminium behuizing. Een lange levensduur van de batterij, zoals bijvoorbeeld een lithium-ion batterij, is ook belangrijk zodat je het langere tijd kunt gebruiken zonder het op te hoeven laden.

Je kunt ook zoeken naar massage guns met een laag geluidsniveau, wat gunstig kan zijn als je de massage gun in een gedeelde ruimte moet gebruiken.

Voor een uitgebreid artikel over het kiezen van de juiste massage gun, adviseren wij jou om dit artikel te lezen.

Op welke gebieden moet ik me concentreren als ik een massage gun voor shin splints gebruik?

Bij het gebruik van een massage gun voor shin splints is het belangrijk om je te concentreren op de delen van het onderbeen, die door de aandoening zijn aangetast. Dit omvat vaak de kuitspieren, de achillespees en het scheenbeen.

Met de massage gun kun je heel gericht een bepaalde spier masseren en soepel houden en dit kan helpen om de spanning te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren. Bovendien kun je je richten op eventuele spierknopen of triggerpoints in het gebied om pijn en ontsteking te helpen verminderen.

Het is altijd verstandig om je bovenbeen ook mee te nemen in je massage behandeling. Aangezien het onderbeen in verbinding staat met het bovenbeen, is het belangrijk om beide ledematen in ontspannende toestand te brengen.

Kan ik sporten terwijl ik shin splints met een massage gun behandel?

Ja, je kunt sporten terwijl je shin splints met een massage gun behandelt.

Het is echter wel belangrijk om op te merken dat de massage gun voor en na elke fysieke activiteit moet worden gebruikt. Dit helpt om ontstekingen en pijn in het gebied te verminderen, de flexibiliteit en het bewegingsbereik te verbeteren en blessures te voorkomen.

Veel voorkomende oefeningen, die mensen met shin splints kunnen doen, zijn wandelen, joggen en stretchen. Luister altijd goed naar je lichaam en neem zo nodig pauzes.

Zijn er ook alternatieve oefeningen die ik met mijn massage gun voor shin splints kan combineren?

Rekken shin splints

Ja, er zijn ook andere vormen van behandeling, die met massage guns voor shin splints kunnen worden gecombineerd.

Je kunt dan denken aan stretching en het koelen van het getroffen gebied. Stretchen kan helpen om de flexibiliteit en het bewegingsbereik van de onderbeenspieren te verbeteren. Het koelen van het getroffen gebied kan helpen om ontsteking en pijn te verminderen.

Conclusie

Of je nu te maken hebt met lichte of ernstige shin splints, het gebruik van een massage gun kan de pijn effectief verminderen en de flexibiliteit verbeteren.

Het is echter van cruciaal belang dat je de massage gun voorzichtig gebruikt en niet op open wondjes of bijzonder gevoelige gebieden van de huid toepast. Bovendien is het gunstig om de behandeling met de massage gun te combineren met andere oefeningen zoals bijvoorbeeld stretchen, cooling down of rusten.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit je percussie massage behandeling haalt en verlichting van scheenbeen pijn ervaart. Wij hopen dat dit artikel je de informatie heeft gegeven, die je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan met een massage gun voor shin splints.

Laat het ons weten als je verder nog vragen hebt!

Volgende lezen

Directe verlichting van ischias pijn
gespannen rugspieren