15 Verrassende Massage Gun Voordelen Die Je Moet Weten

Massage Gun Voordelen

Een massage gun heeft bewezen een echte game changer te zijn voor atleten, maar niet alleen voor sporters brengt het veel voordelen met zich mee.

In dit artikel gaan we dieper in op alle massage gun voordelen, waar je je misschien niet bewust van bent.

Het grootste voordeel van het gebruik van een massage gun is dat het je helpt volledig te ontspannen en je algehele gezondheid verbeterd. In dit artikel gaan we dieper in op alle vele voordelen en kunnen wij met zekerheid zeggen dat een massage gun voor iedereen een must have is!

Must-known Massage Gun Voordelen

Zie hieronder de lijst van de 15 belangrijkste voordelen die het gebruik van een massage gun met zich meebrengt.

1. Het verbetert de stimulatie van het zenuwstelsel.

Door een massage gun voortdurend te gebruiken, wordt het zenuwstelsel beter en meer gestimuleerd.

Dit betekent dat als je normaliter problemen hebt met in slaap vallen of om lang en diep door te slapen, je door het gebruik van een massage gun je kan helpen volledig te ontspannen en daardoor sneller en dieper in slaap te vallen.

Laten we wat verder ingaan op het stimuleren van het zenuwstelsel. Wat is het zenuwstelsel? En hoe werkt het?

Het zenuwstelsel bestaat uit twee delen: het centrale zenuwstelsel (CNS) en het perifere zenuwstelsel (PNS).

Het CNS regelt al onze vrijwillige handelingen, zoals lopen, praten, ademen, etc., terwijl het PNS onwillekeurige functies zoals hartslag, spijsvertering en bloedsomloop regelt.

Elk signaal van de zenuwen gaat via het ruggenmerg rechtstreeks naar de hersenen. Wanneer de zenuwcellen de hersenen bereiken, sturen ze signalen die vertellen wat er moet gebeuren.

Als er iets mis is met het signaal dat van de hersenen naar de zenuwen wordt gestuurd, kan de persoon pijn, gevoelloosheid, tintelingen of andere symptomen ervaren.

Wanneer je druk uitoefent op jouw spieren met een massage gun, worden de zenuwuiteinden in je huid gestimuleerd.

Deze zenuwuiteinden sturen signalen naar je hersenen, die hen vertellen dat er druk op wordt uitgeoefend.

Wanneer je deze signalen voelt, sturen je hersenen berichten naar andere delen van je lichaam om hen te vertellen dat er iets gebeurt. Dit proces wordt "stimulatie van het zenuwstelsel" genoemd.

Wanneer je voortdurend (als onderdeel van een dagelijkse routine) gebruik maakt van de vibratie (percussie) massage, begint je lichaam de vibratie te herkennen als een signaal om je gespannen spieren te ontspannen.

Dus, hoe vaker je een massage gun gebruikt, hoe meer je lichaam aan deze stimulatie gewend raakt, waardoor je lichaam makkelijker in ontspanning kan komen. Als gevolg daarvan ervaar je minder spanning in je spieren en een gevoel van ontspanning. Dit heeft ook tot gevolg dat je 's nachts veel beter in slaap valt en minder gestrest bent.

2. Het maakt dopamine aan.

Wat als we zouden zeggen dat je gelukkig wordt als je een massage gun gebruikt? Ja, het is echt waar, wanneer je jezelf masseert, maak je het gelukshormoon dopamine aan.

Je hersenen maken dopamine aan als je dingen ziet die plezierig zijn. Als je bijvoorbeeld eten ziet, krijg je honger omdat je hersenen dopamine vrijgeven.

Alles wat je gelukkig maakt is gerelateerd aan dopamine.

Dus als je een massage gun gebruikt, stimuleer je de zenuwuiteinden in je lichaam, waardoor dopamine vrijkomt.

Als gevolg daarvan ga je je gelukkiger en positiever voelen. Met andere woorden: een van de voordelen van een massage gun is gelukkig worden. Een goede reden om een percussie massage apparaat in je wellness routine op te nemen!

3. Je kan je prestaties verbeteren.

Atleten willen altijd beter presteren dan hun concurrenten. Ze willen langere afstanden lopen, hoger springen, zwaardere gewichten heffen, enz.

Natuurlijk zijn prestaties vooral afhankelijk van talent en hard trainen, maar er speelt nog een factor een grote rol, genaamd: ‘herstel’.

Herstel is de tijd na de training waarin je je lichaam de kans geeft zich te herstellen. Tijdens deze periode herstelt je lichaam beschadigd spierweefsel, verwijdert het afvalstoffen en bouwt het nieuwe spiervezels op.

Als je je lichaam niet genoeg tijd geeft om goed te herstellen, kun je uiteindelijk overtraind en dus geblesseerd raken.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat sporters die te vaak trainen zonder zichzelf voldoende rust te gunnen, daaronder lijden.

Als sporter is het belangrijk een goed evenwicht te vinden tussen training en spierherstel.

Daarom zou je ook een massage in je trainingsroutine moeten opnemen.

Natuurlijk maakt training je sterker, sneller en geeft het je meer kans om je doelen te bereiken. Maar aan de andere kant wil je geen blessure oplopen omdat je lichaam overtraind is. Daarom richten sporters zich op hun herstelproces. Herstel bestaat uit verschillende factoren:

  • Slaap: Slaap is essentieel voor je herstel en speelt een belangrijke rol in je geestelijk welzijn en algemene gezondheid. Terwijl je slaapt, herstelt je lichaam zich na je drukke dag of training.
  • Voeding: Verschillende voedingsstoffen kunnen je spieren helpen sneller te herstellen na een zware training. Eiwit is de belangrijkste voedingsstof die je na je training moet innemen om het herstel van je spieren te bevorderen.
  • Bloedcirculatie: Bloedcirculatie is ongelooflijk belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Als je de bloedstroom na een training kunt versnellen, ervaar je in feite een sneller herstel.

We weten nu, dat een massage gun de bloedcirculatie in je spieren verbeterd en je spieren sneller laten herstellen.

Dus als je klaar bent met je training, creëer dan voor jezelf een herstelperiode als cooldown. Het is heel eenvoudig; je hoeft namelijk niet een halfuur te gaan uitlopen na je training.

Nee, je hoeft alleen maar jouw massage gun mee te nemen en jezelf te voorzien van een snelle massage.

Door het herstelproces te versnellen, verlaag je het risico op blessures en overtraining.

Daardoor ben je sneller hersteld en 100% fit voor jouw volgende training, terwijl je anders hoogstwaarschijnlijk nog niet op je piek zat (eerder slechts 50-60%).

In dit geval kan je je sportprestaties verbeteren, grotere doelen bereiken, snellere tijden lopen en je concurrenten verslaan, gewoon door te zorgen voor je herstel na de training met behulp van een massage gun, voeding en een goede nachtrust.

4. Een massage gun kan spierknopen (triggerpoints) losmaken.

Een massage gun kan spierknopen (triggerpoints) losmaken

Triggerpoints zijn knopen in het spierweefsel die pijn veroorzaken. Triggerpoints worden meestal veroorzaakt door gespannen spieren en zijn het gevolg van overbelasting. Ze kunnen pijnlijk zijn en soms zelfs leiden tot blessures.

Triggerpoints zijn gemakkelijk te herkennen. Als je over de spier glijdt en ergens een pijnlijk punt voelt, is de kans groot dat daar een spierknoop of triggerpoint zit.

Een triggerpoint is geen ernstig probleem, maar veroorzaakt wel een verminderde doorbloeding van de spier en veroorzaakt pijn.

Om een triggerpoint los te maken, moet veel kracht worden uitgeoefend op het punt waar de spier vastzit.

Massagetherapeuten gebruiken verschillende manieren om steeds dieper in het spierweefsel te masseren (onderhuids bindweefsel), waardoor de spier uiteindelijk weer zo zacht als boter wordt.

Het resultaat van het losmaken van een triggerpoint kan zijn dat de spier erg pijnlijk aanvoelt. Het voelt alsof je in dat gebied een harde klap hebt gekregen. Dit is normaal en gebruikelijk.

Een massage gun doet eigenlijk al het werk voor je. De massage gun dringt tot 14 mm diep in de spier door, zodat elke spierknoop het onderspit delft tegen de kracht van de massage gun.

Met andere woorden: het is voor vrijwel iedereen mogelijk om een spierknoop los te maken; je hebt geen professionele masseur meer nodig.

Je hoeft alleen maar het massageapparaat aan te zetten, de massagekop op de spier te plaatsen en het apparaat het werk voor jou te laten doen.

De makkelijkste deep tissue massage die je jezelf kan geven.

5. Het voorkomt blessures.

Blessures gebeuren. Dat weten we allemaal. Maar als je ze wilt voorkomen, moet je weten waardoor ze veroorzaakt worden.

Er zijn veel dingen die een blessure kunnen veroorzaken. Zo kan je een verkeerde beweging maken bij het afzetten van een sprint of je kan je knie verdraaien waardoor je knieband een optater krijgt.

Deze blessures zijn vaak het gevolg van een toevallige beweging, waar je weinig aan kunt doen - gewoon pech!

Maar er zijn ook genoeg sportblessures die je wel degelijk kan beïnvloeden en voorkomen. Spierblessures komen minder vaak voor wanneer je je spieren versterkt door training.

Wat ook vaak voorkomt is dat een spier overdag te veel onder spanning staat. Deze spier heeft dan de neiging om tijdens het sporten eerder te verkrampen, te verrekken of zelfs te scheuren.

Bij gebruik van een massage gun ontspan je de spier en laat je de spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een ontspannen spier is flexibeler en daardoor minder vatbaar voor blessures.

Een heel goede reden om een massage gun te gebruiken is omdat iedereen een hekel heeft aan blessures! Vooral als het een blessure is die je in eerste instantie had kunnen voorkomen!

6. Het stimuleert de afgifte van melkzuur.

Melkzuur wordt door ons lichaam geproduceerd wanneer we hard trainen. Wanneer melkzuur zich ophoopt in de spieren, maakt het ons moe en zwak.

Als je een marathon loopt, zul je waarschijnlijk merken dat je je na verloop van tijd echt uitgeput begint te voelen. Dat komt omdat je lichaam veel melkzuur heeft opgebouwd.

Als je dit melkzuur niet uit je spieren loslaat, blijft het in het spierweefsel zitten en begint het zich op te hopen. Dit leidt tot minder prestaties en kracht.

Als je dit wilt voorkomen, moet je je regelmatig laten masseren. Zoals je nu weet verhoogt de massage gun de doorbloeding van je spieren.

Als de doorbloeding op peil is, komt het melkzuur sneller vrij.

Dit betekent dat je sneller herstelt, je beter voelt en uiteindelijk beter presteert dan ooit!

7. Het stimuleert lymfedrainage

Het lymfestelsel is een van de belangrijkste systemen in het menselijk lichaam. Het helpt afvalstoffen uit de weefsels en organen te verwijderen.

Het werkt samen met de bloedsomloop en het immuunsysteem.

De lymfeklieren zijn kleine klieren verspreid over het hele lichaam. Ze filteren bacteriën en andere vreemde deeltjes uit de bloedbaan.

Ze helpen ook om infecties te bestrijden en wonden te genezen.

Als je lymfestelsel niet goed werkt, krijg je problemen zoals gezwollen enkels, rugpijn, vermoeidheid, huiduitslag, allergieën en verkoudheid.

Bij veel mensen met deze symptomen is chronisch lymfoedeem vastgesteld.

Om dit probleem te behandelen, moet je het lymfestelsel stimuleren. Een van de meest effectieve manieren om het lymfestelsel te stimuleren is met behulp van een massage gun. Het lymfevocht stroomt door de lymfevaten en wordt afgevoerd naar de aderen.

Door de massage gaat het lymfesysteem harder werken en wordt het lymfevocht sneller afgevoerd.

8. Een massage gun als warming-up.

Een warming-up is een must voor het sporten. In feite beginnen veel mensen die veel ervaring hebben met sporten hun trainingen zonder eerst de spieren goed op te warmen.

Starten met een zware training zonder warme spieren is gevaarlijk omdat je jezelf kunt blesseren.

Als je bijvoorbeeld gewichten gaat heffen zonder je eerst op te warmen, kun je je rug bezeren. Of als je gaat sprinten zonder opwarming, neemt je risico op blessures ook toe.

Welke sport je ook doet, een warming-up is uiterst belangrijk!

Een perfecte manier om je spieren te activeren is door een massage gun te gebruiken voordat je een fysieke activiteit doet. Minstens 30 seconden tot 1 minuut op de specifieke spiergroep richten is voldoende om de spieren op te warmen en te activeren.

In combinatie met stretchen en wat cardio weet je zeker dat de doorbloeding van je spieren voldoende is, en je spieren dus warm genoeg zijn voor een intensieve workout waarbij je de kans op blessures hebt verkleind.

Hier is een voorbeeld van hoe je warming-up eruit kan zien:

  1. 30-60 seconden massagepistool per spiergroep - activeren van de spieren met behulp van een percussie massage gun.
  2. 5 minuten cardio – dit hangt af van de soort sport.
  3. 20-40 seconden stretchen van de spieren die je gaat gebruiken.

Als je deze routine volgt, ben je op volledig voorbereid!

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je op te warmen voor je aan een training of sport begint.

Dus, neem je massage gun mee, warm je op, en maak je klaar voor je training.

9. Het verlicht de pijn.

Een van de grootste massage gun voordelen is dat het pijn in de spieren verlicht.

Er zijn zoveel mensen die last hebben van chronische pijn, pijnlijke spieren, hoge spierspanning, spierpijn, spiervermoeidheid of andere pijnklachten.

De oorzaken van deze spierpijn zijn veel voorkomende werkgerelateerde houdingsproblemen. Kantoormedewerkers die de hele dag achter een computerscherm werken hebben vaak last van nekpijn.

De wetenschap toont aan dat percussietherapie de pijn kan helpen verminderen.

De reden hiervoor is dat percussietherapie (vibratiemassage) een diepe massage geeft die de zenuwen stimuleert in het gebied waar de pijn optreedt. Hierdoor ontspannen ze en wordt de pijn verlicht.

Aanvankelijk biedt dit een tijdelijke verlichting, maar als men doorgaat met werken, merkt men dat de pijn terugkomt.

Voor volledige pijnverlichting is het advies om elke dag een massage gun te gebruiken en het dus altijd bij je te hebben wanneer je werkt.

Door dat te doen, stimuleer je het zenuwstelsel, zoals we eerder in dit artikel hebben vermeld.

Natuurlijk is het ook belangrijk om een goede lichaamshouding aan te houden als je achter de computer werkt. Houd dat altijd in gedachten, en vergeet niet wat pauzes te nemen van het zitten.

Het gebruik van een massage pistool zorgt er ook voor dat je de mate van spierpijn verlaagt. Spierpijn is erg lastig als je de volgende dag weer wilt trainen.

Spierpijn kan ook bepaalde dingen in het dagelijks leven in de weg staan. Je kan een groot voordeel behalen door spierpijn te voorkomen.

Ons advies is om na een intensieve training altijd een massage gun te gebruiken. Dit vergroot uiteindelijk de spierkracht en verkleint de kans op spierpijn de volgende dag.

10. Het kan helpen om meer calorieën te verbranden.

Voor alle duidelijkheid: massageapparaten zullen er niet direct voor zorgen dat je vet verliest! Maar, het helpt wel om meer calorieën te verbranden.

De reden hiervoor is dat wanneer je sport, je lichaam energie gebruikt om je spieren te bewegen. Wanneer je een percussie massageapparaat gebruikt, helpt het om de hoeveelheid zuurstof in je bloedbaan te verhogen.

Dit betekent dat je spieren minder energie nodig hebben om goed te functioneren. Dus, wanneer je een massage pistool gebruikt, maakt het je lichaam gemakkelijker om meer calorieën te verbranden.

Niet alleen dat, maar het hebben van frisse spieren en zenuwuiteinden verhoogt ook je prestaties in de sportschool. Als dat gebeurt, voel je je automatisch beter, ben je sterker en verbrand je meer calorieën.

Massage gun’s kunnen je echt helpen op manieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

11. Het verbetert de flexibiliteit.

Flexibiliteit is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Ons lichaam wordt steeds stijver naarmate de technologie evolueert. We zijn steeds meer gaan zitten als gevolg van deze evoluties.

Spierstijfheid kan een reden zijn dat je je spieren blesseert. Als je wilt voorkomen dat je geblesseerd raakt, moet je flexibel blijven.

Stretch oefeningen zijn geweldig om de flexibiliteit te verbeteren. Stretchen houdt de spieren flexibel en sterk, en die flexibiliteit hebben we nodig om de gewrichten in beweging te houden. Zonder te stretchen verkorten de spieren en worden ze meer gespannen.

We willen geen gespannen spieren, want die doen pijn en vergroten de kans op blessures.

Een percussiemassage helpt de flexibiliteit te verbeteren. Je spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd en ontspannen. Hierdoor kunnen je spieren zich uitrekken en losser worden.

Dus het gebruik van een massage gun is een goede manier om je spieren meer te laten ontspannen, maar je moet nog steeds stretch oefeningen doen om een beter bewegingsbereik te krijgen en flexibeler te worden.

Een zeer belangrijk onderdeel om het risico op blessures te verkleinen!

12. Verlicht symptomen van artritis

Artritis is een van de pijnlijkste aandoeningen en treft miljoenen mensen over de hele wereld. Artritis kan gewrichtsontstekingen en zwellingen veroorzaken.

Het wordt veroorzaakt door het slijten van kraakbeen, een essentieel onderdeel van onze gewrichten. Kraakbeen beschermt de botten en werkt als schokdempers.

Als je artritis hebt, dan weet je hoe pijnlijk dat is. Percussiemassage therapie kan helpen de pijn te verlichten die gepaard gaat met artritis.

Met deze massage therapie laat je de spieren rond die gewrichten ontspannen. Het spierweefsel rond het gewricht wordt los en zacht.

Daardoor neemt de druk op het gewricht af, evenals de pijn. Er zijn veel mensen met artritis die geholpen zijn door het gebruik van een massage gun.

Artritis gaat niet alleen over pijn. Het heeft ook andere bijwerkingen. Als je artritis hebt, kan je bijvoorbeeld last krijgen van bewegingsverlies of moeite met lopen.

Dus alles wat je kan doen om deze problemen te voorkomen is goed, en een massage gun kan je daarbij helpen.

13. Massage guns zijn veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Het is bewezen dat het veilig is om een massage gun te gebruiken tijdens de zwangerschap. Er zijn geen bekende bijwerkingen of letsels voor de baby.

Er zijn zelfs studies die aantonen dat het gebruik van een massage gun daadwerkelijk kan helpen bij het verminderen van zwangerschapskwaaltjes.

Pijn in de onderrug tijdens de zwangerschap is een van de meest voorkomende problemen waarmee vrouwen te maken krijgen. Daarom is een massage gun een zeer efficiënte oplossing om lage rugpijn te verlichten.

Belangrijk: Wij adviseren je om gevoelige lichaamsdelen te vermijden, zoals de borsten en de buik.

Dus ja, het is veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Wees wel voorzichtig met gebieden zoals de buik en borsten!

Artikel: Massage gun tijdens de zwangerschap

14. Het vermindert cellulite.

Met een massage gun kan je de probleemzones van cellulitis aanpakken. Als je precies wilt weten wat cellulite is, klik dan hier.

cellulite wordt veroorzaakt door een teveel aan vocht in de huid. Dit resulteert in de vorming van kleine zakjes opgesloten vocht onder de huid.

Wanneer je druk uitoefent op de betreffende gebieden, wordt het opgesloten vocht door het huidoppervlak naar buiten geperst. Daardoor ziet het gebied er gladder en platter uit.

Daarom is percussiemassagetherapie effectief voor het verminderen van cellulitis.

Het beste aan deze behandeling is dat er geen speciale apparatuur voor nodig is. Alles wat je nodig hebt is een massage gun.

Een extra manier om van cellulitis af te komen is gezond eten en veel water drinken. Door dat te combineren de behandeling van een massage gun krijg je geweldige resultaten.

Niemand wil extra cellulitis; gelukkig kun je het nu gemakkelijk tegengaan zonder al te veel geld uit te geven.

15. Het is het meest betrouwbare apparaat voor atleten.

Massage gun’s zijn niet te missen onder sporters. Elke sporter wil dat zijn lichaam beter presteert dan ooit tevoren. Er zijn veel sporters die een massagetherapeut bezoeken om van alle pijntjes af te komen.

Maar een fatsoenlijke massagetherapeut is vaak erg duur; denk aan 60 tot 80 dollar per sessie. Dit kan voor de meeste mensen een behoorlijke uitgave zijn.

Hetzelfde geldt voor fysiotherapeuten. De behandeling van een fysiotherapeut wordt vaak uitgerekt over een aantal behandelingen, terwijl het probleem veel sneller verholpen kan worden door bijvoorbeeld het pijnpunt direct aan te pakken.

De massage gun is de laatste drie, vier jaar in populariteit toegenomen bij sporters.

De belangrijkste reden is dat dit handapparaat zo gemakkelijk te gebruiken is en overal mee naartoe te nemen. Het is alsof je je eigen persoonlijke massagetherapeut bij je hebt, overal waar je gaat!

Massage gun voordelen fusion

Nu is er een overgang gaande waarbij sporters overstappen van het gebruik van foamrollers naar het gebruik van een massage gun.

Foamrollen is ook heel effectief om je bindweefsel los te maken, maar het is niet zo gemakkelijk te gebruiken als diepe weefselmassage guns.

Als je meer wilt weten over de massage gun versus de foamroller, raden we jou aan om dit artikel lezen.

Inmiddels zijn massage pistolen onmisbaar geworden voor professionele sporters. Ze worden gebruikt tijdens trainingen, na wedstrijden en tijdens het relaxen op de bank.

Wat Kunnen Nadelige Gevolgen Zijn Van Het Gebruik Van Een Massage Gun?

We hebben het gehad over de massage gun voordelen. Maar aan de meeste voordelen, hangen ook nadelen. Hieronder een overzicht van een aantal aandachtspunten.

Je zou een spier kunnen beschadigen.

Let op als je al een spierblessure hebt opgelopen, bijvoorbeeld een gescheurde spier. Dan is het absoluut geen goed idee om een massage gun op die spier te gebruiken.

Ten eerste is het een zeer onaangenaam gevoel, en het zal veel pijn doen. Maar ten tweede is het ook gevaarlijk, want je zou de spier nog meer kunnen beschadigen. Wees je daar dus van bewust. Vraag altijd hulp aan een fysiotherapeut als je niet weet wat voor blessure je hebt.

Het kan luiheid creëren voor training.

Hoewel een massage gun een uitstekend hulpmiddel is om je spieren op te warmen voor een training of wedstrijd, moet je ook zelf opwarmen.

Het is erg belangrijk om te stretchen en wat cardio te doen voor je training. Vul dit aan met een massage gun om je spieren goed te activeren.

Maar gebruik nooit alleen de massage gun om een volledige warming-up te vervangen.

Hetzelfde geldt uiteraard ook voor je herstelproces. Voeding en slaap zijn ook zeer belangrijke factoren voor een goed herstel.

Zorg dat er niet te veel druk ontstaat.

Als je te veel druk op de spier uitoefent, heeft het apparaat niet het bereik om hetzelfde aantal slagen per minuut te maken als normaal. Dat betekent dat het minder goed werkt dan normaal.

Er zijn veel verschillende soorten massage guns verkrijgbaar. Sommige zijn ontworpen voor thuisgebruik, andere zijn bedoeld voor professionals.

De massage gun's van Fusion zijn alleen gericht op kwaliteit. We willen simpelweg geen toegevingen doen op vlak van de kwaliteit.

Ons doel is om je te helpen de beste massage gun voor jou te vinden. Het belangrijkste is immers dat je een product krijgt dat je alle voordelen biedt die we hierboven hebben genoemd, zonder onnodige nadelen.

Daarom hebben we dit artikel over massage gun voordelen geschreven.

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over de voordelen van massage guns en waarom percussietherapie (diep weefselmassage) door zoveel professionele sporters, massagetherapeuten en andere medische professionals wordt gebruikt.

Zijn er plaatsen waar je geen massage gun mag gebruiken?

Je moet botten en gewrichten vermijden. Gebruik de massage gun alleen op de spieren en niet op de botten. Gebruik de massage gun ook niet op je gezicht en wees voorzichtig met pijnlijke plekken.

In de meeste gevallen zal je geen pijn voelen bij het gebruik van een massage gun. Als je echter toch heftige pijn ervaart, stop dan onmiddellijk.

Zie het als masseren. Een massagetherapeut masseert toch ook niet je gewrichten of botten? Probeer op die manier de link te leggen.

Kan ik dagelijks een massage gun gebruiken?

Ja, in principe is ons advies om een massage gun dagelijks te gebruiken om ten volle te profiteren van alle voordelen. Zoals je nu ondertussen weet, helpt het gebruik van een massage gun je lichaam en geest volledig te ontspannen.

Het verkleint de kans op blessures, helpt je sneller te herstellen en vermindert pijn.

Genoeg redenen dus om het dagelijks te gebruiken.

Is een massage gun beter dan een originele massage?

Percussiemassage is niet persé beter dan een oorspronkelijke massage, maar het is veel gemakkelijker te gebruiken en maakt spierknopen los, waar een massagetherapeut langer over doet.

Percussietherapie biedt dus dezelfde voordelen als traditionele massage, maar is gemakkelijker te realiseren en goedkoper.

Natuurlijk kan een traditionele massage persoonlijker en meer ontspannen aanvoelen. Maar voor je eigen ervaring moet je zeker altijd je massage gun bij je hebben.

Is percussie massagetherapie veilig voor je lichaam?

Ja, percussie massagetherapie is volkomen veilig. Er zijn geen risico's verbonden aan het gebruik van een massage gun. Het enige wat je in gedachten moet houden is dat je een massage gun niet mag gebruiken op gekwetste of gewonde lichaamsdelen.

Is het toegestaan om een massage gun in de nek te gebruiken?

Je moet voorzichtig zijn als je een massage gun direct op je nek gebruikt. Omdat het een gevoelig gebied is en je gemakkelijk hoofdpijn kunt krijgen. Dus raden we aan de massage gun te gebruiken op je rug, schouders en armen.

Als je pijn hebt in je nek en je wilt dat gebied behandelen met je massage gun, is ons advies om de trapeziusspier te behandelen, en je zult voelen dat je nek minder pijnlijk zal zijn.

Helpt een massage gun mijn lichaamshouding te verbeteren?

Een massage gun helpt niet om je houding te fixeren. Maar als je het correct gebruikt, zal het je helpen je spieren te ontspannen wat kan leiden tot een kleine verbetering in je houding.

Als je problemen hebt met je houding, moet je een fysiotherapeut of een chiropractor raadplegen.

Conclusie

Kortom, een massage gun is een geweldig apparaat om stress en spanning uit je lichaam te halen. Het is een effectieve manier om strakke spieren los te maken en het is zeer gemakkelijk om je lichaam te ontspannen.

Als je op zoek bent naar een snelle oplossing om je spieren te ontspannen, je herstelperiode te verkorten en pijnklachten tegen te gaan, is het gebruik van een massage gun zeker een aanrader.

Het is gemakkelijk te gebruiken en uiterst effectief. En het belangrijkste, het is volkomen veilig!

Nu je op de hoogte bent van alle voordelen, is het tijd om een massage gun te gaan gebruiken! Bekijk dit artikel om te zien welke massage guns wij aanraden.

Volgende lezen

Massage gun op de nek
hardlopen na legday