Hoe Gebruik ik een Massage gun Voor Pijnverlichting van Artritis?

massage gun artritis

Het gebruik van een massage gun voor het bieden van verlichting bij klachten als artritis, spierpijn en pijnlijke gewrichten is de laatste jaren enorm toegenomen.

Zowel professionele als recreatieve sporters wenden zich vaak tot dit krachtige massage apparaat om hun pijn beter te kunnen beheersen. Deze massage apparaten worden ook door fysio- en manueel therapeuten gebruikt om het herstel na een blessure of een medische ingreep te bevorderen.

Hoewel het gebruik van een massage gun voor het verlichten van gewrichts- en spierpijn wel voor de hand ligt, is het essentieel om te begrijpen dat er meer bij komt kijken dan alleen het indrukken van de startknop. Factoren zoals de intensiteit, de duur van de massage en het type gun dat wordt gebruikt, spelen een grote rol bij het bepalen hoe effectief het kan helpen om pijn te verlichten.

Maar hoe moet je een massage gun gebruiken om artritis te kunnen behandelen? Welke veiligheidsmaatregelen moet je nu eigenlijk nemen? Lees snel verder om daar achter te komen want dat lees je allemaal in dit artikel.

We behandelen de basisprincipes van het gebruik van een massage gun voor de verlichting van pijn bij artritis en geven je een aantal tips om het beste uit dit massage apparaat te kunnen halen.

Wat Zijn de Symptomen van Artritis?

Artritis is een veel voorkomende reumatische aandoening, die wereldwijd miljoenen mensen treft.

Deze medische aandoening treft naar schatting meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland, een aantal dat naar verwachting in 2040 tot 2,4 miljoen zal zijn opgelopen.

Het treedt op wanneer het kraakbeen dat je gewrichten beschermt verslijt. Hierdoor kunnen botten tegen elkaar gaan schuren, met als gevolg pijnlijke zwelling, stijve spieren en bewegingsbeperking.

Indien dit niet behandeld wordt, kan artritis in het dagelijks leven constante en ernstige gewrichtspijn veroorzaken. Deze vormen van pijn kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen met als gevolg een verslechterde mobiliteit en een gebrek aan enthousiasme voor dagelijkse activiteiten.

Artritis komt in alle leeftijdsgroepen voor, maar het treft vaker vrouwen dan mannen. Er bestaan verschillende vormen van artritis, zoals bijvoorbeeld artrose, reumatoïde artritis, jicht en artritis psoriatica.

Maar dat zullen we in het volgende deel verder onderzoeken.

1. Verschillende vormen van artritis

De behandeling van artritis begint met het begrijpen van de verschillende vormen van artritis en hoe ze je lichaam beïnvloeden. Laten we eerst eens kijken naar de meest voorkomende vormen van artritis.

Artrose

Als je de term «artritis» hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan artrose. Het is de meest voorkomende vorm van artritis en wordt veroorzaakt door het slijten van kraakbeen in de gewrichten. Als het niet wordt behandeld, zullen de symptomen zoals pijn en stijfheid na verloop van tijd erger worden.

Reumatoïde artritis

Deze vorm van artritis, tast de slijmvliezen aan de binnenkant van het gewricht aan. Reumatoïde artritis komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Jicht

Jicht is een pijnlijke ontsteking als gevolg van gekristalliseerd urinezuur in een gewricht. Het ontstaat als het urinezuurgehalte in het bloed te hoog wordt en het urinezuur kristallen kan gaan vormen, die neerslaan in of rond de gewrichten.

Psoriatische artritis

Artritis psoriatica is een vorm van ontstekingsreuma waarbij je tegelijk ook de huidziekte psoriasis hebt. Psoriatische artritis wordt gekenmerkt door schilferende rode plekken op ellebogen, knieën, hoofdhuid en in lichaamsplooien. Dit zijn dus de meest voorkomende vormen van artritis. Laten we eens kijken naar de oorzaken van artritis.

Artritis kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, leefstijl en invloeden van het milieu.

2. Oorzaken van artritis

Artritis kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, leefstijl en invloeden van buitenaf. Laten we ze eens nader gaan bekijken.

Leeftijd

Weet je nog dat we hebben besproken dat oudere mensen vatbaarder zijn voor het krijgen van artritis?

Ouderdom is een van de meest voorkomende oorzaken van artritis. Naarmate we ouder worden, kunnen onze gewrichten minder goed tegen slijtage. Hoe ouder je wordt, hoe groter het risico op het krijgen van artritis.

Obesitas

Obesitas is een andere belangrijke risicofactor voor artritis. Dit kan ook het risico verhogen dat je andere vormen van artritis, zoals bijvoorbeeld jicht of reumatoïde artritis, ontwikkelt.

Kom je uit een familie waar artritis bij meerdere familieleden voorkomt?

Als je ouders of grootouders bijvoorbeeld reumatoïde artritis hadden, is de kans groot dat jij dat ook ontwikkelt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat reumatoïde artritis vaker voorkomt en ernstiger verloopt bij patiënten met een bepaalde genetische aanleg.

Massage Guns Voor de Behandeling van Artritis

massage gun percussie therapie

Het gebruik van een massage gun wordt met de dag populairder omdat het voor de behandeling van een medische aandoening zoals bijvoorbeeld artritis een aantal voordelen heeft.

Deze draagbare apparaten maken gebruik van percussie massage therapie om de spieren te helpen ontspannen, zwellingen te verminderen en de bloedstroom te verbeteren.

Vergeleken met een traditionele massage therapie zijn massage guns veel makkelijker in het gebruik en kunnen ze ook thuis worden gebruikt. Dit is vooral gunstig voor mensen met artritis omdat het hen in staat stelt om specifieke pijngebieden te behandelen zonder hun huis te hoeven verlaten of geld uit te geven aan een professionele massage voor spierpijn of pijnlijke gewrichten.

Bovendien kan compressie massage ook worden gebruikt om andere vormen van pijn, zoals stijve spieren of spanningshoofdpijn, te behandelen. Laten we eens onderzoeken hoe deze vorm van massage therapie de symptomen van artritis kan helpen verlichten.

1. Hoe kan percussie therapie helpen bij artritis?

Percussie therapie is een van de meest effectieve vormen van massage therapie voor het verlichten van pijn, die veroorzaakt wordt door artritis.

Bij deze behandeling wordt een massage gun gebruikt om korte drukstoten tot diep in het spierweefsel te geven. De vrijgekomen druk bereikt de diepe lagen van de spier, wat kan helpen om stijfheid te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren.

Het hele assortiment percussie massage apparaten stimuleert ook de productie van endorfine, een hormoon dat helpt om pijn te verlichten. Daardoor kan deze vorm van massage therapie worden gebruikt als een alternatieve of een aanvullende behandeling voor andere vormen van chronische pijn. Het kan ook worden gebruikt om verlichting te bieden voor pijnklachten bij mensen met reuma.

Massage guns zijn het belangrijkste hulpmiddel voor percussie therapie en zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Wanneer je de massage gun tegen je huid plaatst, stimuleert het je zenuwen en spieren, wat pijn en stijfheid kan helpen verminderen.

Kun je je voorstellen dat je nu artritis kunt behandelen zonder de druk van de massagegrepen van een massagetherapeut te voelen? Dat is wat je kunt bereiken met het gebruik van compressie massage.

Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van massage guns bij de behandeling van artritis.

2. Voordelen van een massage gun bij artritis

Het gebruik van massage guns bij de behandeling van artritis kan op verschillende manieren heilzaam zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Verbeterde flexibiliteit

We weten allemaal dat flexibiliteit van vitaal belang is om het risico op blessures te verminderen en de gewrichten optimaal gezond te houden.

Mensen met artritis kunnen baat hebben bij massage guns omdat deze apparaten pijn en stijfheid helpen verminderen. Een massage gun verhoogt ook de productie van gewrichtsvloeistof, die de gewrichten helpt smeren en dempen.

Dit kan helpen om het algehele functioneren van de gewrichten te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Verlicht chronische pijn

Artritis kan ongelooflijk pijnlijk zijn, vooral als de ontsteking ernstig is.

Massage guns helpen pijnklachten bij mensen, die lijden aan artritis, te verminderen door gebruik te maken van percussie therapie om de druk in het getroffen gebied te verlagen en tegelijkertijd de productie van endorfine te stimuleren. Endorfine, een natuurlijke pijnstiller, helpt ook om de stemming te verbeteren en het stressniveau te verlagen, wat gunstig kan zijn voor mensen met chronische pijnklachten zoals artritis.

Verbetert de bloedstroom

Het gebruik van een massage gun kan de bloedstroom helpen verbeteren wanneer je pijn als gevolg van artritis hebt.

Een betere bloedsomloop kan helpen om ontstekingen en stijfheid te verminderen, zodat je je vrijer en zonder pijn kunt bewegen. Dit is vooral gunstig voor mensen met artritis omdat het gewrichtspijn en ongemak kan verlichten.

Bovendien helpt een betere bloedcirculatie ook om de spieren in het gebied van zuurstof te voorzien, waardoor ze sneller kunnen genezen.

Als je op zoek bent naar een alternatieve of een aanvullende therapie om je artritis onder controle te houden, is het echt de moeite waard om de ontspannende massage van dit apparaat eens te overwegen.

Massage Guns van Fusion Voor Pijnverlichting bij Artritis

Met een breed scala aan massage guns van uitstekende kwaliteit kan het een echte uitdaging zijn om uit te vinden welke massage gun geschikt is om jouw artritis aandoening te behandelen.

Fusion maakt met zijn assortiment massage guns, die expliciet voor mensen met artritis zijn ontworpen, deze beslissing gemakkelijker dan ooit. Enkele van de modellen zijn.

1. De Fusion Elite

Fusion Elite massage gun

De Fusion Elite is de perfecte keuze voor mensen met artritis, die klachten zoals pijn en stijfheid willen verlichten.

Deze massage gun van uitstekende kwaliteit heeft een krachtige motor, die 60% dieper in het spierweefsel reikt dan andere massage guns. Het heeft voor een aangename massage-ervaring vijf instelbare snelheden en vier verwisselbare koppen.

Met de Fusion Elite is de behandeling van pijn als gevolg van artritis in het alledaagse leven eenvoudig en effectief.

Het heeft een verstelbare handgreep met drie hoeken en meerdere standen, waardoor ook moeilijk bereikbare gebieden gemakkelijk te bereiken zijn. Als je dus op zoek bent naar een massage gun, die ontworpen is om de pijnverlichting te geven die je nodig hebt, dan is de Fusion Elite perfect.

2. De Fusion Mini

FitGun Mini massage gun

Als je een compactere optie zoekt, is de Fusion Mini een uitstekende keuze.

Deze massage gun weegt slechts 1,2kg, is ontworpen om in de palm van je hand te passen, beschikt over drie instelbare snelheden en draait 2800 keer per minuut rond. Het heeft vier verwisselbare massagekoppen, een aantal warmtestanden en instelbare snelheden voor een echte mini massage op maat.

De batterij van de Mini heeft ook een lange levensduur. Zo kun je de Mini langdurig kunt richten op de plek waar je hem het meest nodig hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de batterij leeg raakt. Wat hem nog beter maakt, is zijn geruisloze werking, waardoor je hem kunt gebruiken voor een mini massage zonder je omgeving te storen.

In het meegeleverde reisetui kun je de Fusio n Mini gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Veel Gestelde Vragen

Heb je nog vragen over het gebruik van een massage gun bij de behandeling van artritis? Wij hebben hier de antwoorden voor je. Bekijk de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Hoe vaak moet ik voor de behandeling van artritis een massage gun gebruiken?

Hoe vaak je een massage gun voor de behandeling van artritis moet gebruiken, hangt af van de ernst van de aandoening en je individuele behoeften.

Over het algemeen kunnen massage guns dagelijks of minstens 4-5 keer per week worden gebruikt. Zorg ervoor dat je tussen de sessies door rust neemt en pas de intensiteit van de massage gun aan. Als je ongemak of pijn ervaart, moet je een pauze inlassen of je huisarts raadplegen.

Kan een massage gun bij alle vormen van artritis worden gebruikt?

Ja, dit professionele massageapparaat voor een perfecte massage kan bij alle vormen van artritis worden gebruikt.

Het is echter wel belangrijk om je huisarts of fysiotherapeut te raadplegen voordat je professionele massage apparaten gaat gebruiken, aangezien verschillende vormen van artritis verschillende intensiteitsniveaus kunnen vereisen.

Je huisarts of fysiotherapeut kan je helpen bij het bepalen van de beste massage instelling voor jouw aandoening is en je adviseren over een veilig gebruik van de massage gun.

Kan artritis vanzelf overgaan?

Hoewel artritis helaas niet genezen kan worden, kunnen behandelingen zoals fysiotherapie, medicijnen, veranderingen in leefstijl en massage therapie wel helpen om pijn en stijfheid, die met de aandoening gepaard gaan, te verminderen. Artritis is een chronische aandoening, die dagelijks pijn en ongemak kan veroorzaken. Afhankelijk van het type artritis kunnen massage guns wel de symptomen verlichten en de voortgang ervan vertragen.

Conclusie

Ben je nog steeds onzeker over het gebruik van een massage gun bij de behandeling van artritis? Deze krachtige apparaten kunnen een effectieve manier zijn om chronische pijn en stijfheid, die met artritis gepaard gaan, te verlichten.

Met het professionele massageapparaat van Fusion is het gemakkelijker dan ooit om de juiste massage voor je behoeften te vinden. Kies uit meerdere snelheidsinstellingen en meerdere verwisselbare opzetstukken om de beste massage-ervaring te kunnen krijgen.

Of je je nu volledig wilt ontspannen of snel een specifiek gebied met diepe druk wilt aanpakken, de juiste massage gun kan je ideale metgezel zijn op je reis naar pijnverlichting. Door ze te combineren met veranderingen in je leefstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding, kun je met een ontspannende massage nog betere resultaten bereiken.

Ben je nog steeds niet overtuigd? Probeer dan eens een massage gun en je zult blij zijn dat je dit advies hebt opgevolgd! Wij hopen dat dit artikel heeft bewezen dat er zeker mogelijkheden zijn om de pijn als gevolg van artritis te behandelen. Laat het ons gerust weten als nog je nog meer vragen hebt of op zoek bent naar hulp!

 

Volgende lezen

golf elleboog behandelen
tennis elleboog behandelen